Kledingbank gemeente Voorst geopend


De winkel in tweedehands kleding aan de Zutphenseweg 23 in Klarenbeek is officieel geopend door initiatiefnemer Els Bosscher wethouder Wim Vrijhoef.

Kledingbank Voorst

Els Bosscher en Thea Bouwmeester namen in 2019 het initiatief een kledingbank op te zetten zodat inwoners in de gemeente Voorst met een kleine portemonnee toch mooi, hip of persoonlijk gekleed kunnen gaan.

Welkome aanvulling

Wethouder Wim Vrijhoef ziet de kledingbank als een welkome aanvulling op het aanbod voor mensen in de gemeente Voorst die het financieel wat moeilijker hebben: “De kledingbank draagt bij aan het welzijn van huishoudens en voorkomt dat hun situatie nog meer schrijnend wordt. Het is laagdrempelig om een kledingbank in de gemeente Voorst zelf te hebben. De doelgroep heeft vaak geen eigen vervoer of geld voor het openbaar vervoer om naar bijvoorbeeld de kledingbank in Deventer of Apeldoorn te reizen”.

Op afspraak

De Stichting Kledingbank Voorst (SKV) draait volledig op vrijwilligers en werkt onder andere samen met de gemeente Voorst, het Maatschappelijk Netwerk Voorst (waaronder Stimenz), Vluchtelingenwerk gemeente Voorst, kerken en de vereniging van kledingbanken Nederland (VKN). Vanuit deze samenwerking verwijst het Maatschappelijk Netwerk Voorst op afspraak de betreffende doelgroep door naar de kledingbank.