Kom in beweging tijdens de Voorster Sportweek (22-28 april)


De Voorster Sportweek staat voor de deur en biedt volop sport- en beweegplezier voor álle inwoners van de gemeente Voorst. Doel van organisator Voorst Actief is om van 22 tot en met 28 april zoveel mogelijk Voorstenaren laagdrempelig kennis te laten maken met het gevarieerde aanbod aan sporten beweegactiviteiten. Het mooie is dat alle activiteiten gratis zijn. Van koersbal tot jeu de boules, van aangepast tafeltennis tot veilig fietsen en van dansen tot skeeleren.

Regelmatig bewegen en sporten is voor iedereen (jong en oud, gezond of met een beperking) belangrijk. Door lichamelijke inspanning werk je aan je fysieke en mentale gezondheid. Doe je dit in groepsverband, dan levert dit vaak ook nog eens leuke sociale contacten op.

Positief coachen

De Voorster Sportweek begint op maandag 21 april met de voorstelling Positief Coachen in de kantine van sportvereniging CCW in Wilp, aanvang 19.00 uur. De voorstelling is met name bedoeld voor trainers en begeleiders van sportverenigingen. Zij krijgen op een humoristische manier praktische handvatten aangereikt om het sportplezier bij de leden te vergroten.

Lekker wandelen

Om aan voldoende beweging te komen, is het echt niet noodzakelijk om wekelijks vele uren in een sportschool door te brengen, of tientallen kilometers hard te lopen. Een paar keer lekker ontspannen wandelen is ook prima. Niet toevallig is wandelen een onderdeel van de Voorster Sportweek. Zo kan iedereen zich op woensdag 24 april van 10.00 tot 12.00 uur aansluiten bij Wandelgroep De Ontmoeting (Klein Twello).

Activiteiten Marktplein Twello

Sport en spel op het Marktplein in Twello is de grootste activiteit in de Sportweek. Op woensdag 24 april is er van 13.00 tot 17.00 uur een programma met onder meer skeeleren, fietsclinics, een race met driewielers en streetart. De Nationale Diabetes Challenge wordt hier ook onder de aandacht gebracht.

Het mooie is dat alle activiteiten gratis zijn. Van koersbal tot jeu de boules, van aangepast tafeltennis tot veilig fietsen en van dansen tot skeeleren.

Voorst Actief

Tim van Beek, beleidsadviseur sport en bewegen bij de gemeente Voorst, wijst erop dat de website van Voorst Actief een belangrijke nieuwe functie krijgt: namelijk die van sportplatform. “De site krijgt een nieuwe huisstijl en biedt vanaf eind mei een overzicht van het sport- en spelaanbod in de gemeente Voorst. De site wordt ook een communicatiekanaal en kennisbank voor besturen en vrijwilligers van sportverenigingen. Zij kunnen hier informatie vinden over bijvoorbeeld wet- en regelgeving en subsidiemogelijkheden, zowel lokaal als landelijk. We ontwikkelen de site samen met NOC*NSF. En maken een koppeling naar die van KijkindeKernen.nl”, legt Van Beek uit.

Clinic en workshop

De clinic in de Beweegtuin bij Trefpunt Duistervoorde op woensdag 24 april verdient ook speciale aandacht. Van 10.00 tot 11.00 uur kan iedereen die dag de vele beweeg- en leermogelijkheden ontdekken die de Beweegtuin biedt.

De workshop aangepast tafeltennis is bij Jachtlust in Twello op donderdag 25 april om 10.00 uur. Hieraan kunnen zowel mensen met als zonder beperking meedoen.

Nationale Diabetes Challenge

Om 12.00 uur op de dinsdag is bij het gemeentehuis de aftrap van de Nationale Diabetes Challenge. Remco Bos, buurtsportcoach met speciale aandacht voor inclusiviteit en gezondheid, geeft hierover een presentatie. Bos: “Ik vertel wat bewegen kan betekenen voor diabetici en mensen die suikerpatiënt dreigen te worden. Voordelen zijn bijvoorbeeld dat hun bloedsuikerspiegel omlaag gaat, ze op gewicht blijven of afvallen en dat hun conditie verbetert.”

Deze dag er is ook van 12.00 - 13.00 uur een beweegactiviteit voor inwoners en ambtenaren bij het gemeentehuis. Zij, en ook andere belangstellenden, kunnen dan kiezen tussen wandelen of een training over hardlooptechnieken.

Wekelijks wandelen

Daarnaast gaan deelnemers van onze gemeente, in het kader van de Diabetes Challenge, vanaf woensdag 8 mei wekelijks wandelen vanaf het Kulturhus aan het Jachtlustplein. We zoeken hiervoor nog een vrijwillige wandelbegeleider, die daarvoor een vergoeding krijgt. Kandidaten kunnen zich melden via de link hieronder. Dit geldt ook voor challenge-deelnemers. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Heb je nog vragen over deelname of wil je meer informatie? Neem dan contact op via voorstactief.nl.

Doe nu mee aan de Stap voor Stap Diabetes Challenge Voorst en meld je aan via nationalediabeteschallenge.nl/diabeteschallengevoorstactief!

Feestelijke afsluiting Nationale Diabetes Challange

Verspreid over het hele land doen wandelgroepen met diabetici de komende maanden mee aan deze uitdaging. Zij komen op zaterdag 28 september samen op sportcentrum Papendal in Arnhem om de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af te sluiten. Vervoer en tickets worden door Voorst Actief geregeld en deelname is het eerste jaar gratis.

Programma Voorster Sportweek

Datum en tijdActiviteitLocatie
Maandag 22 april, 19.30 - 21.00 uVoorstelling Positief CoachenCCWʼ16, Wilp
Dinsdag 23 april, 12.00 - 13.00 uStart Diabetes ChallengeGemeentehuis, Twello
Woensdag 24 april, 10.00 - 12.00 uVeilig Fietsen met Henk LubberdingSV Twello, sportpark Zuiderlaan, Twello
Woensdag 24 april, 14.00 - 17.00 uVoorster BeweegFeestMarktplein, Twello
Donderdag 25 april, 10.00 - 12.00 uWorkshop Aangepast TafeltennisJachtlust, Twello

Kijk voor het volledige programma op voorstactief.nl/voorster-sportweek, het programma is op wijzigingen voorbehouden.

Jeugdfonds Sport

Wil je kind graag op voetbal, kickboksen, turnen, hockey of handbal, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport Voorst helpt! Wij betalen voor kinderen de contributie van een sportvereniging en eventueel ook spullen zoals sportkleding. Kijk voor alle informatie op voorstactief.nl/jeugdfonds.