Koningsdag: Aubade en Oranjereceptie op het Jachtlustplein


Dit jaar wordt Koningsdag in de gemeente Voorst weer feestelijk gevierd op woensdag 27 april.

Het is in de gemeente Voorst een goede traditie de viering van Koningsdag te openen met een aubade. Vanwege de verbouwing van het gemeentehuis vindt dit jaar de aubade plaats op het Jachtlustplein tussen het Kulturhus en de brede school de Fliert in Twello.

De aubade wordt afgesloten met een Oranjereceptie. Zowel bij de aubade als bij de Oranjereceptie is iedereen van harte welkom.

Aubade

De aubade begint om 9.30 uur met een welkomstwoord van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade en het hijsen van de Nederlandse vlag door de scouting. Met het zingen van het ‘Wilhelmus’ brengen we hulde aan onze Koning en het Koningshuis. De muziekkorpsen Excelsior en Cadenza zorgen voor de muzikale begeleiding. Alle aanwezigen krijgen de teksten van de liederen uitgereikt, zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen!

Gedecoreerden

Behalve aan de Koning en het Koningshuis brengen we in de gemeente Voorst tijdens de aubade ook hulde aan de inwoners, die ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van onze vorst, op dinsdag 26 april een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Welke personen dat dit jaar zijn, kunnen we u nog niet vertellen, omdat deze onderscheidingen nog worden uitgereikt.

Oranjereceptie

Aansluitend aan de aubade vindt de Oranjereceptie plaats. Koffie, thee, fris en een versnapering staan voor u klaar. De Oranjebitter ontbreekt deze dag niet. Voor de kinderen is er limonade en natuurlijk ook wat lekkers.