Koninklijke onderscheiding voor Ilse de Valk-Boerkamp uit Klarenbeek, oprichtster en voorzitter van de Stichting Sint voor ieder Kind


Ilse de Valk (47 jaar) uit Klarenbeek ontving maandag 6 december 2021 uit handen van burgemeester Renske Helmer-Englebert de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Stichting Sint voor ieder Kind.

 

Als oprichtster en voorzitter van de Stichting Sint voor ieder Kind zet Ilse de Valk zich al meer dan 15 jaar vrijwillig in voor kinderen uit de regio Voorst/Apeldoorn waarvan de ouders een minimaal budget/inkomen hebben. Met veel energie en passie zorgt mevrouw de Valk ervoor dat deze kinderen in de Sinterklaasperiode een geweldige Pakjesavond hebben. Kenmerkend is het maatschappelijk belang van haar stichting. Ilse tovert vaak een blije lach op de kindergezichtjes.

Na de Sinterklaasperiode verzamelt zij kerst - en boodschappen pakketten in om ouders uit haar doelgroep een extraatje te verschaffen met Kerst. Tevens staat zij klaar voor haar doelgroep om, als een kind jarig is, deze te voorzien van een verjaardagscadeautje.

Ilse de Valk kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.