Koninklijke Onderscheidingen


De dames A. de Leeuw-de Jong, G.W. van der Linde-van ’t Erve en J.G. Walgien-van Werven allen uit Twello ontvingen dinsdag 8 januari 2019, uit handen van burgemeester Jos Penninx, de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De drie gedecoreerden

De dames A. de Leeuw-de Jong, G.W. van der Linde-van ’t Erve en J.G. Walgien-van Werven allen uit Twello ontvingen dinsdag 8 januari 2019, uit handen van burgemeester Jos Penninx, de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van hun 40-jarig jubileum tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Nederlands Rode Kruis, afdeling Voorst.

Attie de Leeuw (76 jaar)
Attie de Leeuw is 40 jaar vrijwilliger en bestuurslid geweest bij de welfare (zelfredzaamheid) het Nederlands Rode Kruis, afdeling Voorst. Ze was o.a. subleider en coördinator en zet zich o.a. in voor de bazaars in het Grotenhuis en de Martinushof, de klompenweekenden en de bloeddonaties. 
Daarnaast was ze ruim 22 jaar actief lid en bestuurslid van de Twellose Accordeon Vereniging.

Gerda van der Linde (76 jaar)
Gerda van der Linde is 40 jaar vrijwilliger bij het Nederlands Rode Kruis, afdeling Voorst. Ze heeft zich jaren ingezet voor de jaarlijkse bazaars, klompenweekenden en vooral de jaarlijkse vakantie-weekenden in Lemele.
Daarnaast is zij ruim 14 jaar activiteitenbegeleider bij de Stichting Mens en Welzijn Voorst.

Hannie Walgien (75 jaar)
Hannie Walgien is 40 jaar vrijwilliger welfare bij het Nederlands Rode Kruis, afdeling Voorst. Ze verzorgt o.a. de inkoop.

De decorandi kunnen worden gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'.