Koninklijke onderscheidingen


Brandweervrijwilligers Broers, Kelderman, Lubberts en Ruitenberg ontvingen zaterdag 15 februari een onderscheiding.

Uitreiking lintje

De heren Broers, Kelderman, Lubberts en Ruitenberg uit Terwolde ontvingen zaterdag 15 februari 2020 uit handen van burgemeester Jos Penninx de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer in Terwolde.

Gert Jan Broers (55 jaar)
De heer Broers is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Terwolde. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam als applicatie technoloog in de voedingsmiddelenindustie.

Hermanus Kelderman (51 jaar)
De heer Kelderman is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Terwolde. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam als zelfstandig ondernemer van reparatiebedrijf Kelderman.

Bastiaan Lubberts (50 jaar)
De heer Lubberts is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Terwolde. In het dagelijks leven is decorandus zelfstandig ondernemer van een melkveehouderij.

Jan Ruitenberg (50 jaar)
De heer Ruitenberg is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Terwolde. In het dagelijks leven is decorandus zelfstandig ondernemer van melkveebedrijf V.O.F. Ruitenberg-Oolman in Terwolde.

In repressieve dienst hebben zij hun sporen verdiend. Zij zijn zeer betrokken inwoners van Terwolde die jarenlang voor de brandweer midden in de samenleving hebben gestaan.

Decorandi kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.