Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt


Brandweervrijwilligers de heer Dolman, Vos, Bartelds, Kok, Grieving, Van der Zeeuw en Sarink van korps Voorst kregen een onderscheiding.

Lintjesuitreiking 29 februari 2020

De heren Dolman, Vos, Bartelds, Kok, Grieving, Van der Zeeuw en Sarink uit Voorst ontvingen zaterdag 29 februari 2020 uit handen van burgemeester Jos Penninx de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer in Voorst.

Patrick Dolman (41 jaar)
De heer Dolman is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam als Field Service Engineer bij Marotechniek B.V. te Zutphen.

Mark Vos (45 jaar)
De heer Vos is sinds 1998, ruim 20 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus zelfstandig ondernemer van garagebedrijf Vos te Voorst.

Anton Bartelds (47 jaar)
De heer Bartelds is sinds 1994, ruim 25 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam bij Bredenoord B.V. te Apeldoorn

Marcel Kok (48 jaar)
De heer Kok is sinds 1994, ruim 25 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam bij BBA Pompen & Buizen B.V. te Apeldoorn.

Gerard Grieving (45 jaar)
De heer Grievingis sinds 1991, bijna 30 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus operation manager bij Greenmarking B.V. te Voorst.

Rudi van der Zeeuw (55 jaar)
De heer Van der Zeeuw, postcommandant, bevelvoerder en is ruim 30 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus werkzaam als operator bij Smurfit Kappa Zedek te Deventer.

Geo Sarink (64 jaar)
De heer Sarink is sinds 1977, al 43 jaar vrijwillig brandweerman in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, korps Voorst. In het dagelijks leven is decorandus zelfstandig ondernemer van installatiebedrijf Sarink te Voorst.

In repressieve dienst hebben zij hun sporen verdiend. Zij zijn zeer betrokken inwoners van Terwolde die jarenlang voor de brandweer midden in de samenleving hebben gestaan.

Decorandi kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.