Leerlingen en wethouder hijsen Progress vlag in de gemeente Voorst op Coming Out Dag


Enkele leerlingen van het Veluws College en het Zone College hebben samen met wethouder Harjo Pinkster op maandag 11 oktober, Coming Out Day, de Progress vlag bij de ingang van het gemeentehuis gehesen. Na het hijsen van de vlag ontving de wethouder de leerlingen en hun begeleiders voor een drankje in de zitkuil van het tijdelijke gemeentehuis aan de Hietweideweg. De leerlingen deelden hun persoonlijke ervaringen en verhalen.

 

De progress vlag staat voor inclusiviteit en symboliseert dat iedereen in de gemeente Voorst zichzelf mag zijn. Naast de bekende regenboogkleuren, heeft de vlag ook een bruine, een blauwe, een roze, een zwarte en een witte baan. Drie van deze nieuwe kleuren staan voor de transgendergemeenschap. De zwarte en bruine strepen zijn toegevoegd om zwarte lhbti's en lhbti's van kleur te vertegenwoordigen. De bruine en zwarte strepen representeren daarnaast mensen die leven met hiv/aids en mensen die eraan overleden zijn. Hiermee legt de ontwerper de nadruk op meer inclusie en vooruitgang.

Met het hijsen van de vlag op Coming-outdag roept de gemeente Voorst haar inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties op om open te staan voor meer diversiteit in onze samenleving. In de gemeente Voorst telt iedereen mee. Dat geldt ook voor de gemeentelijke organisatie zelf. Wanneer kandidaten voor vacatures allen over dezelfde kwalificaties beschikken, gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die voor meer diversiteit zorgt binnen de organisatie.

Activiteiten

In de Week van respect (8-14 november) organiseren verschillende organisaties in het kader van ‘Jaar van Elkaar’ allemaal activiteiten die samenhangen met een inclusieve samenleving. Waaronder:

  • De uitreiking van het eerste Jos Penninxje (vanuit Inclusive Wave en de Rotary)
  • Een Human Library (vanuit de Bieb)
  • Een ontmoetingsmarkt vanuit ABC de Cirkel. Waarbij de buurt wordt uitgenodigd en de clienten van ABC eten en zelfgemaakte spullen verkopen
  • Een filmavond over het thema ‘inclusieve samenleving’ (film wordt nog gezocht)
  • Younger at Heart verzorgt een aftermovie.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Week van Respect volgt binnenkort.