Lege batterijen en KCA gescheiden inleveren | voorkom brandgevaar


Misschien heeft u het afgelopen week in het nieuws gelezen of gehoord: in Apeldoorn moest een vuilnisman zijn complete lading pmd-afval op straat lozen omdat er brand ontstaan was in zijn lader. Batterijen tussen het afval waren hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de brand. Batterijen kunnen ontploffen of openbarsten waardoor brand ontstaat.

lege batterijen en KCA

Batterijen zijn schadelijk voor het milieu en vallen onder klein chemisch afval (KCA). KCA mag nooit bij ander afval ingeleverd worden. U kunt al uw KCA inleveren bij de chemokar of een van de recyclepleinen van Circulus-Berkel. Daarnaast staat op legebatterijen.nl een overzicht van inleverpunten voor losse, lege batterijen.

Chemisch afval

U kunt uw lege batterijen, accu's, verfpotten en resten schoonmaakmiddelen of olieproducten inleveren bij de chemokar of bij een van de recyclepleinen van Circulus-Berkel. Grote hoeveelheden chemisch afval kunt u wegbrengen naar het recycleplein van Circulus-Berkel in Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Inwoners van de gemeente Voorst hebben geen milieupas en hoeven deze dus ook niet te tonen. Kijk op circulus-berkel.nl voor een overzicht van de recyclepleinen.  

Chemokar

Kleine hoeveelheden KCA (niet meer dan één doos vol) kunt u inleveren bij de chemokar. Deze staat elke tweede vrijdag van de maand, tussen 15.00 uur en 18.00 uur, op het parkeerterrein van Sportpark Zuiderlaan, aan de Zuiderlaan 5 in Twello. Breng uw klein chemisch afval regelmatig weg. Zo voorkomt u grote hoeveelheden.