Maak het ze niet te makkelijk


Binnenkort gaat de klok weer een uurtje achteruit. Het wordt weer eerder donker buiten. Inbrekers weten dit ook, en grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan.

Donkere dagen offensief

In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijk hun gang gaan. Daarom is het nu een goed moment om eens te kijken naar uw kennis over woninginbraak. Weet u wat u kunt doen om inbraak te voorkomen? Zijn uw sloten veilig? Woont u in een populair type woning voor inbrekers? Test op inbraakchecker.nl uw kennis.  En maak gebruik van de volgende tips:

  • Sluit deuren en ramen goed af als u weg gaat en laat nooit sleutels in de deur zitten.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Laat een lampje branden als u het huis verlaat, dat geeft een bewoonde indruk.

Donkere dagen offensief

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom voor goede sloten en licht de buren in als u een weekendje weggaat. De komende weken zet de gemeente Voorst zich samen met de politie in om het voorkomen van woninginbraak extra onder de aandacht te brengen met het Donkere Dagen Offensief. Op 27 oktober volgt een actiedag, waarbij verschillende dorpskernen worden aangedaan om tips en adviezen te geven. Hou voor het precieze programma voorst.nl in de gaten.