Maak kennis met wethouder


Bert Visser

Privé

“Ik ben geboren in 1965 en woon sinds 2004 in de gemeente Voorst, na jaren op de Worp in Deventer gewoond te hebben. Ik ben getrouwd met Anita en samen hebben wij een zoon en een dochter die al op zichzelf wonen. Tot mijn start als wethouder heb ik iets meer dan 37 jaar bij de politie gewerkt. Op verschillende plaatsen in Nederland en in heel veel verschillende rollen en functies.

Wethouder

Politiek, solidariteit, samen en verantwoordelijkheid nemen of krijgen zijn een rode draad in mijn leven. Niet altijd foutloos maar altijd met de ambitie bij te dragen aan een betere wereld en altijd bereid om te leren. Vanuit die gedachte heb ik positief gereageerd op de vraag of ik wethouder wilde worden. Ik wil graag samen met inwoners, bedrijven en ambtenaren onze mooie gemeente nog beter nalaten aan de volgende generatie. Duurzaamheid is hierbij voor mij een belangrijke term. Iedereen kent duurzaamheid in relatie tot het klimaat. Dat bedoel ik zeker ook, maar ook duurzaamheid als het gaat om hoe we als samenleving met elkaar omgaan.

Deze coalitie wil de kracht van de samenleving gebruiken en zorgen dat er duurzame relaties ontstaan. Relaties die voor solidariteit staan, naar elkaar luisteren en beter maken. Relaties (tussen inwoners, bedrijven en gemeente) die tegen een stootje kunnen en bijdragen aan iets waar we trots op kunnen zijn. Ik wil daar mijn bijdrage aan leveren. Dat ga ik doen door te luisteren, te faciliteren, te steunen, plannen te maken en besluiten te nemen waar die van het college verwacht worden. Maar vooral te zorgen dat de gemeenteraad, als uiteindelijke gekozen vertegenwoordiging, zijn werk kan doen.”

Twitter: @BertVisser36