Maak kennis met wethouder Rosmarijn Boender


Het college van de gemeente Voorst is na 1,5 maand weer compleet. Op maandag 19 september 2022 is tijdens de raadsvergadering Rosmarijn Boender geïnstalleerd als wethouder.

Wethouder Rosmarijn Boender

Privé

Ik ben opgegroeid in Zwolle en studeerde in Delft. Daarna was ik werkzaam als architect.  Voordat ik mijn politieke carrière in 2011 startte, woonde ik onder andere op Curaçao. Dit tropische eiland is de aanleiding geweest voor mijn interesse in de politiek. In dat deel van ons koninkrijk wordt alles toch net even anders georganiseerd dan hier in Nederland. Ik besefte dat het leven in een democratie erg waardevol is en dat ik daaraan graag mijn steentje wil bijdragen. Na verschillende omzwervingen keerde ik 32 jaar later terug naar mijn geboortegrond. Maar dan wel aan de andere kant van de IJssel, in de Hanzestad Hattem. Daar woon ik samen met mijn gezin. In mijn vrije tijd ben ik actief binnen de muziekvereniging.

Wethouder

Tijdens mijn wethouderschap gaat mijn aandacht uit naar het transparant en zorgvuldig uitvoeren van de bestuurlijke besluitvorming. Ik ga graag met inwoners in gesprek om te weten wat er speelt. Daarnaast staat participatie bij mij hoog in het vaandel. Je moet juist ook de mensen bereiken die niet vaak van zich laten horen. Als wethouder ben ik onder andere portefeuillehouder van de openbare ruimte. De openbare ruimte is van ons allemaal, daarom vind ik het belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Niet alleen voor ons zelf maar ook zeker voor de volgende generaties. Ook ben ik verantwoordelijk voor de financiën. Geld kun je maar één keer uitgeven. Dit betekent dat we ook keuzes moeten maken. Maar altijd wel in het algemeen belang.