Militaire oefening


Van 25 februari tot 1 maart oefenen militairen van de Landmacht verkenningsvaardigheden, onder andere in de gemeente Voorst.

Fennek

Van 25 februari tot 1 maart oefenen militairen van de Landmacht verkenningsvaardigheden, onder andere in de gemeente Voorst. Deze Militaire ‘verkenners’ zijn getraind om vijandelijke troepen ongezien te naderen. Zo kunnen zij gegevens over deze vijand verzamelen, zoals hun locatie en het aantal vijandelijk troepen. Hierbij moeten zij dus zo min mogelijk opvallen. Daarom verplaatsen verkenners zich bij voorkeur in het donker. De kans dat u daarom een van deze militairen daadwerkelijk tegenkomt is niet heel groot.

Noordwaarts
De oefening start in de omgeving van Lochem en Goor, waarna de militairen zich noordwaarts richting van Zwolle, Elburg en Dalfsen verplaatsen. Dat doen zij te voet, maar ook met het verkenningsvoertuig Fennek. De eenheid bestaat uit 22 personen. Als ze van privéterrein gebruikmaken, wordt dit vooraf met de eigenaar overlegd. Dit gebeurt ook als de route op privéterrein over onverharde wegen leidt.

Schade door de oefening
Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen door de oefening schade ontstaan aan uw privéterrein? Noteer dan zoveel mogelijk gegevens, zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade. U kunt de schade melden bij het Ministerie van Defensie, Sectie claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AB Utrecht. Het telefoonnummer is (030) 218 04 20.