Militaire oefening 17 t/m 28 oktober


Van 17 tot en met 28 oktober organiseert het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre een militaire oefening in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo en Groenlo.

De 16 deelnemers maken hierbij gebruik van 6 Fennekvoertuigen en 4 VW Amarokvoertuigen. Tijdens de oefening gaat de eenheid zowel bereden als te voet verkenningen uitvoeren en houden de deelnemers bij duisternis de verkeersknooppunten, overgangen en bruggen onder waarneming vanuit waarnemingsposten. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.

De oefening begint op maandag 17, en maandag 24 oktober vanaf het militair oefenterrein De Scherpenberg bij Apeldoorn naar de omgeving van Zutphen en Goor. In het weekend van 22 en 23 oktober wordt niet geoefend.

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Als er niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden zal er vooraf toestemming gevraagd worden aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. De deelnemers doen er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.