N345 - Weg naar Voorst 2,5 week dicht tussen De Hoven en Empe


Werkzaamheden aansluiting rotonde

 

 

Provincie Gelderland voert tussen maandag 12 september t/m vrijdag 30 september 2022  werkzaamheden uit om de rotonde ter hoogte van de Tondensestraat aan te sluiten op de Weg naar Voorst (N345). Ook vinden er werkzaamheden plaats om het fietspad om de rotonde heen te leggen. De rotonde maakt straks deel uit van de nieuwe rondweg N345 De Hoven/ Zutphen. Doorgaand verkeer tussen De Hoven en Empe wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de A1, N348 en N345. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden aan het fietspad bij de rotonde via borden omgeleid naar de overkant van de weg.     

Rotonde Weg naar Voorst

Al in juli 2021 realiseerde de provincie ter hoogte van de Tondensestraat en de Weg naar Voorst deze rotonde. Nu wordt deze rotonde aangesloten op de huidige provinciale weg (Weg naar Voorst, N345) tussen Empe en De Hoven. Pas eind 2022 kan verkeer vanaf de rotonde de rondweg op rijden, omdat dan de rondweg klaar is. Tot die tijd blijft het verkeer vanaf de rotonde via de woonwijk De Hoven rijden.

Omleiding doorgaand verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Weg naar Voorst afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Kanonsdijk in De Hoven tot aan de Emperweg in Empe. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren en om problemen te voorkomen met vrachtwagens die moeten keren.

Doorgaand verkeer moet rekening houden met een flinke omleidingsroute. Verkeer vanuit Zutphen of Brummen richting Apeldoorn wordt omgeleid via de nieuwe brug in Zutphen naar de A1. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Zutphen en Brummen gebruikt de omleidingsroute via de A1, N348 en N345.

Bestemmingsverkeer en aanwonenden

Voor aanwonenden en bestemmingsverkeer is de Weg naar Voorst de gehele periode bereikbaar vanaf  De Hoven tot en met de Sprabanenweg (De Hoven) en vanaf Empe tot aan de Tondensestraat. Het wegvak tussen deze 2 straten is volledig afgesloten.

Plan uw reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.  

Meer informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden aan de rondweg staat op website www.gelderland.nl/N345-dehoven.  Op www.bereikbaargelderland.nl staat actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes.