Na een geslaagde Burendag verder met Kern met Pit


Inschrijven tot en met 31 oktober.

In het weekend van 24 september vond ook in de gemeente Voorst de Burendag plaats. Op ruim 20 plekken kwamen buren samen. Ze deden een klus in de buurt of genoten van een gezellige buurtbarbecue. Op de foto’s zijn de geslaagde activiteiten bij Speeltuin De Driehoek in Terwolde en Trefpunt Duistervoorde in Twello te zien.

Bewonersinitiatieven op Kernmetpit.nl

Tijdens een Burendag of een ander moment ontstaat vaak zo maar een nieuw idee om de buurt mooier te maken. Via de wedstrijd Kern met Pit kunt u met uw bewonersinitiatief aan de slag om een idee voor de leefomgeving binnen een jaar waar te maken. Tot en met 31 oktober 2022 kunt u gratis inschrijven op kernmetpit.nl om aan de wedstrijd mee te doen. Op deze website staan ook voorbeelden van initiatieven in de afgelopen jaren.  Zoals een buurtmusical, een zorgapp, opknappen van een speelplek, een buurtmoestuin of het starten van een kunstproject in de buurt.

Ondersteuning en advies

Deelnemers aan Kern met Pit krijgen via de KNHM-foundation professionele ondersteuning. Bijvoorbeeld gratis advies, een eigen coach, gratis workshops, een landelijk netwerk, netwerkbijeenkomsten en hulp van ingenieursbureau Arcadis. Lukt het om binnen een jaar het idee waar te maken? Dan ontvangt uw initiatief het predicaat Kern met Pit én duizend euro.

Laat uw initiatief ook aan de gemeente weten

De gemeente Voorst ondersteunt, in samenwerking met haar partners, al verschillende bewonersinitiatieven. Laat uw initiatief dus ook aan de gemeente weten, zodat we samen kunnen bekijken hoe we elkaar verder kunnen helpen. Neem gerust contact op met de coördinator maatschappelijke initiatieven bij de gemeente Voorst, Chris Frencken, via c.frencken@voorst.nl of 0571-27 92 68.