Naar buiten tijdens de avondklok?


Moet u de deur uit tijdens de avondklok? Zorg dat u de juiste verklaring op zak hebt!

Avondklok

Formulier Eigen verklaring

Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat, dan moet u het formulier Eigen verklaring avondklok (pdf - 0,1 MB)  bij zich hebben. Dit kunt u digitaal invullen en printen. Bij een noodsituatie, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heeft u geen formulier nodig. Als u naar Nederland reist, dan moet u wel laten zien dat u uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom u tijdens de avondklok reist.

Formulier Werkgeversverklaring

Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u ook een Werkgeversverklaring avondklok (pdf - 0,1 MB)  kunnen laten zien. Uw werkgever bepaalt dit en vult dan voor u de door de overheid beschikbaar gestelde werkgeversverklaring in.

Het formulier kunt u thuis invullen op uw telefoon en digitaal laten zien aan politie of boa als u na de avondklok op straat bent. U kunt het formulier ook uitprinten en invullen.

Heeft u vragen over de avondklok? Het publieksinformatienummer 0800 - 1351 van de Rijksoverheid is ook beschikbaar voor vragen over de avondklok.
Wilt u een formulier in een andere taal? Kijk op de website van de Rijksoverheid