Nacht van de Nacht


Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

Nacht van de nacht

Nederland wordt 's nachts steeds lichter. Nederland is zelfs één van de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Daarom wordt op zaterdag 24 oktober weer de jaarlijkse Nacht van de Nacht georganiseerd. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

Bedrijven

Ruim 70% van de bedrijven houdt lichten onnodig aan in de nacht, met energieverspilling en lichtvervuiling tot gevolg. De meest genoemde reden waarom bedrijven de lichten de hele nacht laten branden, is vanwege “veiligheid, tegen inbraak”. In de praktijk blijkt dat inbrekers juist licht nodig hebben bij het inbreken bij bedrijven. En dat licht op sensors (die aangaan bij beweging) een afschrikkende werking hebben.

Nacht van de Nacht

De 'Nacht van de Nacht' wordt sinds 2005 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de 'Nacht van de Nacht’ georganiseerd op zaterdag 24 oktober 2020. Op de avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

Doe het licht uit!

De Nacht van de Nacht is dit jaar anders dan anders. Vanwege het coronavirus zijn er minder activiteiten. En de activiteiten die er zijn, worden georganiseerd met minder publiek en met maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Op nachtvandenacht.nl staat meer informatie. Doet uw organisatie of bedrijf tijdens de Nacht van de Nacht ook de verlichting uit? Laat het weten via: nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij