Nationale Tuin & Klimaat Route 3 en 10 september


U bent welkom om een groen idee bij uw buren te plukken.

Op zaterdag 3 en 10 september stellen tuineigenaren hun groene tuin of balkon open voor bezoekers. Tijdens de eerste Nationale Tuin & Klimaat Route laten buurtbewoners zien wat zij gedaan hebben met de wateropvang, de koelte in de tuin en insectvriendelijke planten. Benieuwd welke buren hun tuin openstellen? Kijk op www.tuinenklimaatroute.nl en schrijf u in voor een bezoek.

Start van een groene tuin

Tijdens de Tuin & Klimaat Route zijn bezoekers welkom om rustig rond te kijken bij verschillende tuinen. Maak een praatje met de tuineigenaren en doe ideeën op voor een klimaatvriendelijke tuin vol groen en biodiversiteit. Alle bezoekers maken automatisch kans op een plantadvies voor hun tuin. Via tuinenklimaatroute.nl kunt u zich inschrijven voor een bezoek op zaterdag 3 of 10 september.

Meer vogels en vlinders in de tuin

Joost en Ingrid Stegink uit Wezep stellen ook hun tuin open op 3 en 10 september. Zij genieten van het proces van het verduurzamen van hun tuin: “Met het weghalen van de tegels en door het toevoegen van planten voelt onze tuin knusser. We zien nu steeds meer dieren in onze tuin, zoals bijen, vogels en vlinders”.

Inspiratie voor inwoners

De Tuin & Klimaat Route is een platform vol groene tips, blogs en verhalen. Tuineigenaren delen hun ervaringen en laten zien hoe u op een eenvoudige manier zelf aan de slag kunt gaan met het verduurzamen van uw tuin, balkon of met een buurtproject. De gemeente Voorst is ook deelnemer van de Tuin & Klimaat Route. Door voorbeeldtuinen en projecten zichtbaar te maken wil de gemeente haar inwoners inspireren om ook aan de slag te gaan met hun tuin.

Meer informatie: tuinenklimaatroute.nl