Nieuwe afvalcontainers


Circulus gaat uw afval in 2024 met een ander type vuilniswagen inzamelen. Daarvoor moeten zij uw afvalcontainers vervangen. Die zijn namelijk niet geschikt voor de vuilniswagens. De meeste huishoudens krijgen een set van vier nieuwe containers voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd), papier, groente-, fruit- en tuinafval (gft) en restafval. De oude levert u in. De betrokken huishoudens krijgen in de komende weken een brief met uitleg. Huishoudens in appartementen en hoogbouw en scholen worden op een later moment geïnformeerd. Hieronder leest u hoe en wanneer we de containers omruilen.

containers

Reden voor vervanging

U gebruikt nu afvalcontainers met een speciale, brede dekselrand. Deze kunnen niet geleegd worden door het type vuilniswagen dat Circulus vanaf 1 januari 2024 gaat inzetten. Het is daarom nodig om alle bestaande containers om te ruilen voor nieuwe containers met een andere deksel. Dat doen we eind 2023.

U ontvangt vier containers

Huishoudens in laagbouwwoningen ontvangen een standaardset van vier nieuwe containers van 240 liter. De nieuwe containers zijn bestemd voor: 

 • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd)
 • Papier
 • Groente-, fruit- en tuinafval (gft)
 • Restafval

Kiezen voor andere formatien of geen containers

De vier containers ontvangt u vanzelf. U hoeft daarvoor niets te doen, behalve als u wilt kiezen voor een ander formaat of geen containers.
U wilt een kleiner formaat container voor restafval en/of voor gft. Deze containers zijn 140 liter. De maat van deze container is 51 cm breed, 57 cm lang en 108 cm hoog.

 • Een kleinere container voor pmd of papier is helaas niet mogelijk.
 • U wilt geen vier containers bij huis, of u kunt ze niet allemaal kwijt. In dat geval kunt u afzien van de container voor pmd, de container voor papier of beide. U kunt pmd en papier zelf wegbrengen naar één van de recyclepleinen van Circulus. Een overzicht van brengpunten vindt u in de Circulus-app en op mijn.circulus.nl/containers

Extra container voor restafval of GFT

Ieder huishouden ontvangt standaard één container voor restafval en één container voor gft. De nieuwe containers van 240 liter zijn namelijk een stuk groter dan de huidige van 180 liter. Heeft u nu extra containers voor rest- en gft-afval? Dan worden die niet automatisch vervangen, deze levert u dus in. Komt u later tot de conclusie dat u toch een extra container nodig heeft? Dan kunt u die gratis bij Circulus aanvragen.

Planning en communicatie

 1. U ontvangt eind augustus een brief met instructie en uitleg voor uw adres. In de brief staat een persoonlijke code. Die gebruikt u om uw wensen door te geven via de speciale website of  het speciale telefoonnummer. U hoeft niets te doen als u de standaardset wil ontvangen.
 2. In december ontvangt u een brief waarin de data staan waarop Circulus de nieuwe containers aflevert en de oude containers ophaalt.
 3. Wij bezorgen eerst uw nieuwe containers.
 4. Daarna legen wij uw oude containers voor de laatste keer in 2023. En halen deze op.
 5. De nieuwe containers worden geleegd vanaf 1 januari 2024.

Oude containers worden gerecycled

De oude containers worden gerecycled. Het plastic wordt gebruikt om nieuwe containers van te maken

Vragen en antwoorden

Circulus heeft een lijst verwachte vragen en antwoorden opgesteld. Die vindt u op circulus.nl/voorst/vragen-en-antwoorden

Inwoners van appartementen, hoogbouw en scholen worden apart geïnformeerd.