Nieuwe onderscheiding: het Voorster Jeugdlintje


De gemeente Voorst heeft een nieuwe onderscheiding voor de jeugd: het Voorster Jeugdlintje!

Voorstert jeugd lintje

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Volwassenen die zich jarenlang vrijwillig inzetten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, oftewel een ‘lintje’. In onze gemeente wonen ook kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen. Dit doen zij bijvoorbeeld met een bijzondere prestatie of een goed initiatief. En daar is de gemeente Voorst trots op! Vanaf nu kan de gemeente deze kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar in het zonnetje zetten met het Voorster Jeugdlintje. De jeugd heeft de toekomst en hopelijk motiveert het Voorster Jeugdlintje ook andere kinderen en jongeren om iets goeds te doen voor de samenleving.

Uitreiking eerste Voorster Jeugdlintje in november

De burgemeester reikt dit jaar voor het eerst het Voorster Jeugdlintje uit. Een jury, die onder andere bestaat uit de burgemeester, beoordeelt de voordracht en beslist welke voorgedragen kinderen en/of jongeren het Voorster jeugdlintje ontvangen. De feestelijke uitreiking gaat jaarlijks rond of op de Dag van de Rechten van het Kind plaatsvinden. Dit jaar is dat op zaterdag 20 november.

Meer informatie

Binnenkort volgt er meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden van kandidaten voor het Voorster Jeugdlintje. Heeft u vragen over het Voorster Jeugdlintje? Neem gerust contact op met de gemeente Voorst, Monique Rogier: m.rogier@voorst.nl , 0571- 27 92 53.