NL-Alert controlebericht op 7 december


Maandag 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

NL Alert

Het NL-Alert controlebericht ontvangt u op uw mobiele telefoon. Met het NL-Alert controlebericht ervaart u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als u een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Alleen bij noodsituaties

Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregio’s NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij een NL-Alert ontvangen.

Direct handelen noodzakelijk

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Negen op de tien Nederlanders gaf in een recent onderzoek aan een NL-Alert direct na ontvangst te lezen en over te gaan tot actie.

Hoe werkt NL-Alert

U ontvangt NL-Alert op uw mobiele telefoon. Daarvoor hoeft u niets te doen. Wanneer u een NL-Alert op uw mobiel ontvangt, laat uw telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: NL-Alert kan luid binnenkomen als u een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

NL-Alert is ook steeds meer te zien op digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.