Online loket maakt corona-proof evenementen mogelijk


De online vergunningscheck voor evenementen houdt nu ook rekening met de coronaregels.

Sinds 1 juli mogen er weer voorzichtig evenementen georganiseerd worden. Naast de normale wet- en regelgeving moeten organisatoren nu ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen voordat zij een vergunning krijgen. Wij zijn hierop sinds vandaag goed voorbereid. De online vergunningschecker, waarmee vergunningsaanvragen door burgers en ondernemers afgehandeld worden, is uitgebreid met de geldende coronaregels. Evenementhouders zien daardoor direct wat er nodig is en waar ze aan toe zijn.

Met de online vergunningchecker kan een aanvrager eenvoudig en digitaal checken of een vergunning nodig is. De vergunning kan ook direct digitaal aangevraagd worden. Een aanvrager hoeft alleen op de kaart aan te geven waar hij iets wil organiseren en wat hij daar precies wil gaan doen en ziet dan meteen welke verplichtingen er gelden. De verplichtingen zijn per type overheid ingedeeld, zoals waterschap, provincie of gemeente.

Luuk Lucas, senior Veiligheid en Handhaving van de gemeente Voorst is enthousiast dat nu ook de coronaregelgeving is opgenomen in het online loket:

“Als gemeente vinden wij het heel belangrijk dat burgers en organisaties makkelijk vinden wat zij zoeken. Het online loket is heel eenvoudig te gebruiken en is zeer precies. Door de coronaregelgeving al in de aanvraagfase van de vergunning te betrekken, werken we sneller. Het ontzorgt de burger, omdat hij voor een aanvraag maar langs één loket hoeft. En het ontzorgt ons, omdat we geen extra processen rondom corona voor vergunningsafhandeling hoeven op te zetten”.

Neem zelf een kijkje op voorst.vergunningen.info of kijk voor meer informatie over de vergunningchecker op de website van de leverancier: geodanflolegal.nl/decentraal-loket