Ontwerpwedstrijd verkeersveiligheid Voorst groot succes


In 2019 is de Rijksstraatweg in Voorst feestelijk heropend. Met een prachtige dorpsstraat als resultaat. Veel weggebruikers rijden of fietsen nu rustig door het vernieuwde dorp. Maar helaas niet iedereen. Daarom worden er langs de Rijksstraatweg ter hoogte van de Klarenbeekseweg en de Binnenweg spandoeken geplaatst om alle weggebruikers bewust te maken van de nieuwe verkeersregels in het dorp.

jury ontwerpwedstrijd
jury ontwerpwedstrijd
ontwerp van winnaar Noë
ontwerp van winnaar Kirsten

Verder met dorp Voorst

De stuurgroep Verder met dorp Voorst (ondernemersvereniging, Voorster Belang, Woonzorgcoöperatie Voorst en Omgeving, stichting Dorpshuis Voorst, en de carnavalsvereniging) werkt samen met de gemeente Voorst er hard aan om van het dorp Voorst ook in de toekomst een fijne plek te maken om te wonen, werken en recreëren. Onder het motto ‘De jeugd heeft de toekomst’ heeft de stuurgroep hulp gevraagd aan alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Wiekslag en Sjaloom. Zij mochten een ontwerp indienen voor de spandoeken waarmee alle weggebruikers opgeroepen worden om zich veilig te gedragen in het verkeer. Het winnende ontwerp wordt tot een daadwerkelijk spandoek ontwikkeld en geproduceerd.  

 

Twee winnaars uit 89 inzendingen

Dat de Voorster leerlingen betrokken zijn bij het thema verkeersveiligheid bleek wel uit de 89 inzendingen. De jury met voorzitter burgemeester Jos Penninx, Eva Liem (Voorster Belang), Erna van Schoonhoven (bewoonster Rijksstraatweg), Herma Ruysch (onderneemster Rijksstraatweg) en Jelle Koopman (gemeente Voorst) had dan ook de zware taak om, in eerste instantie, één winnaar aan te wijzen. De enthousiaste jury had het heel moeilijk om tot een keuze te komen. Na lang beraad, het was een nek-aan-nek race, is besloten dat er niet één, maar twee winnaars zijn. En dat betekent dat er niet twee dezelfde spandoeken, maar twee verschillende spandoeken geplaatst worden! Er komt dus een spandoek met het ontwerp van Noë van de Sjaloom, en een spandoek met het ontwerp van Kirsten (van der velde) van de Wiekslag.

 

Ontwerp van Noë

De jury was het unaniem eens over het ontwerp van Noë van de Sjaloom. Dit is een duidelijk ontwerp, het is kleurrijk en positief. In één oogopslag ziet de weggebruiker wat er op het spandoek gevraagd wordt en wie dat vraagt.

 

Ontwerp van Kirsten

De boodschap op het ontwerp gaf de doorslag. De eenvoud van het ontwerp en het kleurgebruik in combinatie met de tekstuele boodschap die duidelijk is voor álle weggebruikers.

 

Komende week de nummers 2 en 3 in de krant & socials

De jury heeft het niet gemakkelijk gehad. Er waren zoveel mooie inzendingen. Ook de nummer 2 en 3 zijn zeker een eervolle vermelding waard. Deze plaatsen wij de komende week in de krant & socials.

 

Veel talent in het dorp

Voorzitter Jos Penninx bedankt alle leerlingen die een prachtig ontwerp hebben ingeleverd: “Het was een enorm karwei om de inzendingen te beoordelen, maar het is gelukt. Wat hebben wij veel betrokken leerlingen in Voorst, er is veel talent is in het dorp!”

 

Mooie, veilige dorpsstraat

De spandoeken worden op een nog te bepalen datum in het voorjaar feestelijk onthuld in het bijzijn van de twee winnaars en de jury. Hopelijk dragen de spandoeken bij aan een nog veiligere Rijksstraatweg, een mooie dorpsstraat die alleen samen goed en veilig gebruikt kan worden!