Open Monumentendag 2019


Zaterdag 14 september is de 33e editie van de Open Monumentendag, het grootste culturele evenement van Nederland.

Open Monumentendag 2019

Zaterdag 14 september is de 33e editie van de Open Monumentendag, het grootste culturele evenement van Nederland. Ook in de gemeente Voorst is er op 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur van alles te zien en te beleven rondom het vrolijke thema 'Plekken van plezier'!

Plekken van plezier

Vijf categorieën plezier staan dit jaar centraal: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Overal in ons land, en ook in de gemeente Voorst, gaan op de Open Monumentendag de deuren open van monumenten die te maken hebben met entertainment, vrije tijd en ontspanning.

Zaterdag 14 september

Dit jaar kunt u ruim dertig monumenten in de gemeente Voorst te bezoeken. Een mooie manier om deze opengestelde monumenten te bezoeken is via één van de drie fietsroutes.

Tijdens de Open Monumentendag wordt u bij diverse monumenten verrast met muziek, kunst, spelletjes, een rondleiding, tentoonstellingen of een hapje en een drankje. Zo ontmoet u de vijf categorieën van plezier in een eigentijds jasje.  Speciaal voor de kinderen zijn er kinderactiviteiten en leuke puzzeltochten georganiseerd.

Naast de vele opengestelde monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd. Luister naar boeiende concerten van het AMC Kamerkoor uit Amsterdam of van Cappella Calluna met haar repertoire over 'Plekken van plezier'. Wandel mee met de interessante excursie naar de Appense Dijk en de Bomendijk onder leiding van twee enthousiaste gidsen. Bezoek de fraaie kunstexpositie bij de Kunstkring en duik in het verleden bij de tentoonstelling in de bibliotheek in Twello. Of geniet van een heerlijke high tea op een prachtige buitenplaats (de opbrengst gaat naar een goed doel). 

Een leuke aanvulling op het programma is de rondrit met paard-en-rijtuig (Jan Plezier) door het landgoederenlandschap van Twello. Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen heeft de voormalige oprijlaan van Huize Hunderen speciaal voor de Open Monumentendag gratis opengesteld. Dat betekent dat oude tijden herleven. U krijgt de kans om net zoals de mensen vroeger met paard en koets over deze prachtige oprijlaan met statige bomen van Huize Hunderen te rijden. Een rondrit vol plezier!

Zondag 15 september

Op zondag 15 september gaat de eeuwenoude ruïne de Nijenbeek extra open. Vooraf reserveren is deze dag niet nodig, u kunt u ter plekke aanmelden bij Huisje Sonnenberg. Op zondag 15 september is er op Landgoed Klarenbeek de tentoonstelling ‘De Koperfabriek in Klarenbeek’ en er zijn historische foto’s over plezier op het landgoed.

Veel plezier!

Kortom, er is veel te zien, te doen, te beleven, te proeven en te genieten. Reserveer 14 en 15 september in uw agenda en bezoek de Open Monumentendag in de gemeente Voorst! Het comité Open Monumentendag Voorst wenst u alvast een fantastische dag toe.