Opruimen die hondenpoep!


Als iedereen netjes de boel opruimt dan kunnen de kinderen weer lekker buiten voetballen en spelen.

Hondenpoep

Kinderen willen graag buiten in het gras spelen, lekker een balletje trappen, rennen, klimmen en verstoppertje doen. Dat is niet alleen heel leuk maar ook goed voor hun gezondheid, want kinderen die regelmatig buiten spelen, eten en slapen beter. Maar als er veel hondenpoep in het veldje ligt is het speelplezier van de kinderen (en hun ouders) al gauw afgelopen. Al rennend uitglijden over de hondenpoep of bij het verstoppertje spelen in de hondenpoep stappen dat vindt niemand leuk. Daarom doen we een oproep aan alle hondenbezitters om de poep van hun hond op te ruimen, want hondenpoep op speelveldjes kan echt niet! Als iedereen netjes de boel opruimt dan kunnen de kinderen weer lekker buiten voetballen en spelen.

Eigenaar is verantwoordelijk voor opruimen hondenpoep

De eigenaar van de hond is zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep in de gemeente Voorst. Dit is heel eenvoudig door altijd plastic zakjes (en eventueel een klein schepje) mee te nemen als u de hond uitlaat. U kunt deze zakjes in één van de hondenpoepbakken of thuis in uw container kwijt. De opruimplicht geldt voor alle openbaar toegankelijke terreinen, zoals straten, pleinen, gazons en overige groenstroken.

Hondenpoep op speelveldjes kan echt niet

Een hondenpoepvrije woonomgeving draagt bij aan de leefbaarheid van uw buurt. Dat is prettig voor u zelf, voor uw buren en voor de kinderen die dan weer lekker buiten kunnen spelen.