Optimaliseer uw cv-installatie


Volgens onderzoek functioneert 75% van de cv-ketels niet optimaal.

Waterzijdig inregelen

Heeft u ook een radiator in de badkamer die altijd gloeiend heet wordt? Terwijl de radiatoren beneden in de woonkamer, of in andere ruimtes, lauw blijven? Duurt het ‘s ochtends altijd lang voordat de woonkamer op temperatuur is? U bent waarschijnlijk niet de enige, want volgens onderzoek functioneert namelijk 75% van de cv-ketels niet optimaal. Dat is jammer en dat kan anders door het optimaliseren van uw cv-installatie.

Optimaliseer uw cv-installatie

Het optimaliseren van een cv-installatie is te vergelijken met het afstellen van een auto. Als alles goed op elkaar is afgestemd, rijdt de auto zuinig en comfortabel. Bij een cv-installatie is dat net zo. Het goed instellen van de cv-ketel en radiatoren wordt ‘waterzijdig inregelen’ genoemd. Met een goed ingeregelde cv-installatie bespaart u tientjes tot enkele honderden Euro’s per jaar en heeft u nooit meer last van gloeiende radiatoren of ijskoude kamers. Het is de investering dus zeker waard.

Wat is waterzijdig inregelen?

Bij waterzijdig inregelen regelt de installateur de cv-ketel zo in dat het water niet op een hogere temperatuur wordt opgewarmd dan nodig is om je huis warm te krijgen. De installateur stelt de radiatoren in dat er niet te veel en niet te weinig water tegelijk naar binnen stroomt. Dit zorgt voor gas besparing en meer comfort. Kortom, door enkele aanpassingen in de cv-installatie en radiatoren zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden in het huis.

Wat kost waterzijdig inregelen?

Een installateur stelt alles goed af in uw cv-ketel en (als dat noodzakelijk is) gebruikt hij andere radiatorknoppen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 105,-  tot € 120,- per radiator. Hiervoor krijgt u dan natuurlijk wel meer wooncomfort. En u ziet het terug op uw energierekening.

Ontvang € 200 korting bij Van Niel Installatietechniek

Wilt u 5 tot 20 procent minder gas verbruiken voor verwarming én een comfortabeler warm huis? Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan je cv-installatie is dit mogelijk. In samenwerking met Energierijk Voorst en Van Niel Installatietechniek in Twello bieden wij de eerste 50 aanmeldingen een korting van maar liefst € 200, -. U kunt zich aanmelden voor deze actie via energierijkvoorst.nl/waterzijdig-inregelen-juist-nu . De actie loopt tot en met maart 2021 maar het is wel een op = op actie, dus weer er snel bij.

Subsidie en duurzaamheidslening

Verder is waterzijdig inregelen ook een aanvullende maatregel die voldoet aan de SEEH-subsidie (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) waardoor u € 90, - kan terugkrijgen. Voorwaarde is dat u ook twee isolatiemaatregelen aan de woning laat uitvoeren. Kijk op rvo.nl/SEEH voor meer informatie over deze subsidie. Ook hebben al veel inwoners van gemeente Voorst gebruik gemaakt van onze duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een lening met een lage rente voor het treffen van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Voor meer informatie kijk op voorst.nl/duurzaamheid