Plan 26 Nijbroek neemt deel aan ‘Mijn huis staat in Gelderland’


Als deelnemer van ‘Mijn huis staat in Gelderland’ wordt er een unieke kans geboden om je eigen woning te bouwen in een leegstaand gebouw in Gelderland.

Plan 26

Veel mensen zoeken naar een huis, ook in Gelderland. Tegelijk staan er gebouwen leeg. De Provincie Gelderland wil woningzoekenden helpen. En minder leegstand maakt een gebied tot een prettiger plek om te wonen. Met de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’ worden woningzoekenden aan leegstaande gebouwen gekoppeld. Samen met de provincie maken zij een plan en verbouwen ze de gebouwen naar woningen.

Plan 26

Plan 26 is een initiatief van Coöperatie Polder Nijbroek en één van de deelnemers aan Mijn huis staat in Gelderland. In het project Plan 26 willen zij graag vijf woningen realiseren op de plek van de voormalige boerderij aan de Middendijk 26 in Nijbroek. Het leegstaande erf is gekocht door de Coöperatie. De Coöperatie gaat het erf samen met de toekomstige deelnemers woonbaar maken.

Challenge

Vandaag was er een kijkdag op de verschillende deelnemende locaties, waaronder Nijbroek. Eerst was er een welkom door Harry Zwiers, de voorzitter van Coöperatie Polder Nijbroek. Daarna gaf de gedeputeerde van de Provincie Gelderland, Peter Kerris, een korte toelichting op de challenge Mijn huis staat in Gelderland. "Deze challenge richt zich in Nijbroek op aandacht voor het landschap, de energietransitie en de natuur. Vanuit de provincie helpen we graag mee met dit mooie initiatief", aldus gedeputeerde Kerris. Ook wethouder Arjen Lagerweij is enthousiast: "Een prachtig voorbeeld van een zeer inspirerend project!" 

Wethouder Arjen Lagerweij vertelde tenslotte meer over de locatie, waar onder andere een boomgaard komt met appels- en perenbomen waarvan sap gemaakt wordt. Daarna was er gelegenheid om het uitgewerkte plan te bekijken. Klik hier voor meer informatie over het project in Nijbroek.