Prijzen 'Voorst gaat voor duurzaam!' uitgereikt


Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, ging de duurzaamheidscampagne ‘Voorst gaat voor duurzaam!’ van de gemeente Voorst van start.

Duurzaamheidsprijs

Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, ging de duurzaamheidscampagne ‘Voorst gaat voor duurzaam!’ van de gemeente Voorst van start. Deze campagne die tot 31 december 2018 liep, bestond uit verschillende duurzame activiteiten, portretten van duurzame Voorstenaren in het Voorster Nieuws, een collectieve-inkoopactie van isolatie en zonnepanelen met EnergieRijk Voorst en een aan deze activiteiten gekoppelde winactie waarbij 14 leuke duurzame prijzen te winnen waren. Ondertussen hebben alle 14 prijswinnaars hun prijs in ontvangst genomen. Enkele prijswinnaars in beeld:

Kees en Dineke wonnen een Huisbaasje
Kees en Dineke bezochten afgelopen herfst een huis tijdens de Duurzame Open Huizendag om inspiratie op te doen voor het verduurzamen van hun woning. Daarnaast is de energiecoach op bezoek geweest en hiermee wonnen zij het Huisbaasje, een persoonlijk energiemaatje die waakt over het energieverbruik, alert is en bespaartips geeft. Kees en Dineke ervaarden het bezoek van de energiecoach als waardevol, vooral omdat de coach zelf ervaring had met een warmtepomp en vloerverwarming. Kees en Dineke hebben nog een leuke duurzame tip voor de lezers: maak gebruik van kleine ventilators die eenvoudig onder de radiatoren te bevestigen zijn en voor een goede en snellere verspreiding van de warmte zorgen!

Baukje won een biologische maaltijdbox
Baukje en haar partner wonen in een oud huis waar een uitbreiding tegenaan gebouwd is. Zij wilden graag zonnepanelen op het huis plaatsen en maakten daarom een afspraak met de energiecoach om samen te sparren over de mogelijkheden. De energiecoach gaf inzicht in de huidige isolatie en dacht mee over verdere isolatiemogelijkheden. Bovendien gaf de energiecoach de tip om de zonnepanelen op de garage te plaatsen in plaats van op de woning. Hiervoor heeft Baukje nu een offerte opgevraagd. 

Ellen won één dag rijden met een Tesla
Ellen en haar partner zijn samen met een energiecoach door het huis gelopen: “De energiecoach gaf ons tijdens zijn bezoek de energie om de verduurzaming van onze woning echt op te pakken, we hebben meteen radiatorfolie geplaatst en gaan de spouwmuur isoleren. Volgend jaar gaan we ook de vloer isoleren!” Deze prijs is toevallig heel mooi terechtgekomen, want Ellen en haar partner hebben sinds 2016, toen hun auto afgekeurd werd voor de APK, geen auto meer in hun bezit. Van het voorjaar gaan ze samen lekker een dag toeren!

Ingrid won een composter
Ook Ingrid en haar partner hebben een energiecoach op bezoek gehad. Ondanks de goede isolatie van hun nieuwbouwhuis dat in 2015 gebouwd merkten ze toch dat er tocht was. De energiecoach ging samen met Ingrid door het huis en bracht met zijn koudemeter deze tochtplekken duidelijk in beeld. Hij informeerde hen ook over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Ingrid en haar partner hebben nu zonnepanelen gekocht met de collectieve inkoopactie.