Raadsvergaderingen op dinsdag 29 maart 2022 om 17.00 uur (MFC Klarenbeek) en op woensdag 30 maart 2022 om 19.30 uur (MFC Klarenbeek)


let op: afwijkende dagen en aanvangstijdstip

raad bijeen

 

U bent van harte welkom!

Op 29 maart 2022 is de laatste raadsvergadering van de huidige gemeenteraad. In deze vergadering wordt afscheid genomen van de raadsleden die stoppen als raadslid op basis van de verkiezingsuitslag. De raadsleden die afscheid nemen zijn: Jeroen voor ’t Hekke, Toon Rutgers, Johan Homan, Paul Jonkman, Gerrit Schimmel, Ton Bannink, Rein Hazelaar en Edo Horstman. Op 30 maart 2022 is de installatie van de nieuwe gemeenteraad. U bent van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. De raadsvergadering van 29 maart begint om 17.00 uur in het MFC Klarenbeek (Bosweg 14). De raadsvergadering van 30 maart begint om 19.30 uur in het MFC Klarenbeek (Bosweg 14). U kunt de raadsvergaderingen ook thuis digitaal volgen. Dat kan via de website van de gemeenteraad: https://voorst.raadsinformatie.nl/. U kunt de livestream volgen door te klikken op desbetreffende vergadering.  Vervolgens klikt u op de knop “Live”.

Agenda 29 maart

  • Motie “Klarenbeek blijft open!” over de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen van VVD-Liberaal2000, CDA, PvdA-GroenLinks, Fractie Suelmann, Voortvarend Voorst [besluit]
  • Onderzoek rechtmatigheid verkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022 [finaal debat en besluit]
  • Onderzoek geloofsbrieven [finaal debat en besluit]
  • Afscheid vertrekkende raadsleden

Agenda 30 maart

  • Beëdiging raadsleden
  • Plaatsvervangende voorzitters van de raad (tevens werkgeverscommissie griffie) [besluit]
  • Aanwijzen fractievertegenwoordigers [besluit]
  • Benoemen leden commissie bezwaarschriften Gedragscode integriteit bestuurders [besluit]
  • Aanpassing commissie Benoeming wethouders [besluit]
  • Beëdiging leden bezwaarschriftencommissie

De raad stelt bij aanvang van de vergadering de agenda vast. Het is altijd mogelijk dat er dan wijzigingen worden aangebracht in de onderwerpen of de volgorde van behandeling.

Vergaderingen terugkijken

Van de vergaderingen worden videotulen gemaakt die u de volgende dag terug kunt kijken. Na enkele dagen is het verslag bewerkt en kunt u ook direct selecteren op onderwerp en spreker. 

Geen inspreekmogelijkheid

U heeft bij de raadsvergadering geen mogelijkheid om in te spreken. Daarvoor bieden de ronde-tafelgesprekken juist wel ruimte. De gemeenteraad houdt als regel twee weken voor een raadsvergadering ronde-tafelgesprekken.

E-mail service raadsstukken

Wilt u zich aanmelden voor de e-mail service raadsstukken? Stuur een e-mail naar raad@voorst.nl. U ontvangt dan bij nieuwe agenda’s van ronde-tafelgesprekken en raadsvergaderingen een e-mail met een directe link naar de vergaderstukken.