Regionale veteranendag succes


Ruim 400 veteranen uit de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe hebben vandaag de jaarlijkse regionale veteranendag gevierd.

Veteranendag 2019

Ruim 400 veteranen uit de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe hebben vandaag de jaarlijkse regionale veteranendag gevierd. Dit jaar vond het evenement plaats in een militaire ambiance, namelijk de Koning Willem III Kazerne in Apeldoorn. Met de regionale veteranendag bedanken de drie gemeenten de veteranen voor hun inzet in vaak zeer gevaarlijke situaties in een oorlogsgebied.

Missies
De veteranen, die missies hebben uitgevoerd in onder andere voormalige Nederlands Indië, voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan, werden ontvangen met muziek van de City of Apeldoorn Pipes and Drums. De burgemeester van Epe, Hans van der Hoeve, roemde in een toespraak de bijzondere taken die de veteranen in het landsbelang hebben verricht. Namens de gemeente Voorst was burgemeester Jos Penninx aanwezig. Apeldoorn werd vertegenwoordigd door wethouder Jeroen Joon, tevens locoburgemeester. 

Showband
Speciaal voor het evenement was een deel van de Historische Collectie Grondgebonden Luchtverdediging uitgestald op de Koning Willem III Kazerne. Deze collectie geeft een overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de grondgebonden luchtverdediging vanaf 1915 tot heden. Tijdens de aansluitende reünie trad de showband Sgt. Wilson’s Army Band op. Deze band brengt op geheel eigen wijze muziek uit de tijd rond de bevrijding.