Renske Helmer-Englebert wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Voorst.


Renske Helmer-Englebert is vandaag door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorst. Zij vervangt vanaf 16 augustus 2021 de heer Jos Penninx.

waarnemend burgemeester

Renske Helmer-Englebert (51 jaar, lid van de SP, opgegroeid in Brummen) is van 2014 tot en met 2020 wethouder geweest in de gemeente Nijmegen. Daarvoor was zij van 2011 tot 2014 raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Nijmegen.

De huidige burgemeester, Jos Penninx, is sinds 15 december 2006 burgemeester van de gemeente Voorst en gaat begin augustus 2021 met pensioen.   

John Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Voorst besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 16 augustus 2021. Mevrouw Helmer-Englebert zal waarnemen tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in februari 2022.

Zowel de gemeente Voorst als de commissaris van de Koning zien Renkse Helmer-Englebert als de juiste kandidaat voor de gemeente.
Mevrouw Helmer-Englebert komt oorspronkelijk vanuit de zorg. Vervolgens heeft zij ruime politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan als lijsttrekker, raadslid, wethouder en locoburgemeester van een 170.000 plus gemeente. Ze is verbindend, maakt zich snel inhoudelijke dossiers eigen en brengt een frisse blik met zich mee.   

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.