Rondetafelgesprekken maandag 8 april om 19.30 uur


Raadzaal

Op maandag 8 april heeft de gemeenteraad weer rondetafelgesprekken. In deze gesprekken vormen de raadsleden zich een beeld van het geagendeerde onderwerp door hierover vragen te stellen aan insprekers en het college, ter voorbereiding van de raadsvergaderingen over onderstaande onderwerpen op 22 april vanaf 19.30 uur.

Vergadering bijwonen

U bent van harte welkom om de gesprekken in het gemeentehuis in Twello bij te wonen. Daarnaast is de vergadering live mee te kijken en kan teruggekeken worden. Ga daarvoor naar deze link. Daar vindt u ook de vergaderstukken.

Deelnemen

U kunt deelnemen aan een gesprek en hier uw mening geven over een onderwerp dat op de agenda staat. Aanmelden? Stuur dan, het liefst voor vrijdag 5 april om 12.00 uur, een e-mail naar raad@voorst.nl, de griffie neemt daarna contact met u op. U kunt zich ook ter plekke voor aanvang van het gesprek aanmelden, maar bij voorkeur eerder via e-mail. Reageert u liever schriftelijk op geagendeerde onderwerpen? Mail dan uw reactie naar raad@voorst.nl.

Agenda

De volgende onderwerpen staan op de agenda.

Raadszaal, aanvang 19.30 uur

  1. Rekenkamerrapport ‘Samenwerking vraagt duidelijkheid’
    In samenwerking met de andere rekenkamers in de regio Stedendriehoek heeft de rekenkamer onderzoek gedaan naar hoe doeltreffend en doelmatig de samenwerking binnen de regio Stedendriehoek is georganiseerd en of er sprake is van een adequate invulling van de governance door het college van B&W en de gemeenteraad (van de deelnemende gemeenten). Op basis hiervan heeft de rekenkamer een aantal aanbevelingen geformuleerd.
  2. Nota evenementenbeleid 2024 gemeente Voorst
    Het huidige evenementenbeleid is van 2018. Begin 2023 is de evaluatie van het evenementenbeleid met de raad gedeeld. Hierin stonden enkele aanbevelingen. Deze heeft het college opgevolgd. Samen met enkele andere wijzigingen ligt nu het vernieuwde evenementenbeleid, voor om vast te stellen.
  3. Vijfde wijziging Algemene plaatselijke verordening
    Bij de vijfde wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2019 gaat het vooral om technische aanpassingen. Daarnaast zijn artikelen aangepast, waarvan de noodzaak aanwezig was in de praktijk. Het is aan de raad om deze wijziging van de Apv vast te stellen.

Natuurvlucht (0.01), aanvang 19.30 uur

  1. Bestemmingsplan Stationsstraat 31, Twello
    De initiatiefnemer is van plan om de locatie aan de Stationsstraat 31 en de bijbehorende gronden te herontwikkelen voor hoofdzakelijk woningbouw. Het huidige monumentale Stationskoffiehuis blijft haar horecafunctie behouden. De raad is bevoegd het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de bijbehorende stukken vast te stellen.
  2. Herinrichting kruispunt Molenstraat-Frans Halsstraat Twello
    Het college vraagt de raad een krediet van €116.000 beschikbaar te stellen voor de herinrichting van het kruispunt en de financiële gevolgen daarvan met een budgetwijziging verwerken in de Meerjarenprogrammabegroting 2024-2027.
  3. Zevende wijzing Gemeenschappelijke Regeling GGD NOG
    De Gemeenschappelijke Regeling GGD NOG is gewijzigd. Het college vraagt de raad om toestemming om de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling vast te stellen.
  4. Beantwoording schriftelijke vraag: een huis van thuis
    Op 8 februari 2024 stelde Gemeente Belangen schriftelijke vragen over de sluitingsdatum van de locatie van het jeugdhonk Twello en de opvanglocatie van de Oekraïense vluchtelingen. Deze vragen zijn beantwoord door het college. Deze beantwoording is onderwerp van gesprek.

E-mailservice raadsstukken

Dankzij de e-mailservice kunt u een bericht ontvangen met een directe link naar de vergaderstukken. Vraag deze service aan door een e-mail te sturen naar raad@voorst.nl.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de griffier (Ita Joosten 0571-27 93 13), de locogriffier (Marieke Titsing 0571-27 93 18) of mail naar raad@voorst.nl.