Rookvrije Generatie: rookvrije zones bij gemeentelijke gebouwen


Ook in de gemeente Voorst zetten we ons in voor een gezonde leefstijl. Hierbij hoort ook dat we in 2040 van een Rookvrije Generatie willen spreken. Om de doelen daarvoor te halen werken we nauw samen met ondernemers, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners en de GGD. Zo zijn al grote stappen gezet. Vanaf 11 september maken we rookvrije zones zichtbaar rondom de verschillende gemeentelijke gebouwen.

Stoeptegel met tekst Rookvrij Gebied

Vanaf 2019 zijn we al bezig met het zichtbaar rookvrij maken van scholen (vanaf 2020 wettelijk verplicht), speel- en sportplekken (gerealiseerd in 2021), sportverenigingen (loopt via lokaal Sport- en Beweegakkoord). Nu volgen dus ook de rookvrije zones rondom gemeentelijke gebouwen. Om duidelijk te maken dat een gebouw onderdeel uitmaakt van een rookvrije zone, worden Rookvrije Generatie stoeptegels geplaatst of wordt op de bestaande ondergrond de herkenbare blauwe lijn met in het wit ‘Rookvrije Zone ✓’ gespoten. De belijning en stoeptegels geven de mogelijkheid om een roker aan te spreken en hem of haar te verzoeken buiten de rookvrije zone te roken.

Waar komen de rookvrije zones?

Het gaat (in eerste instantie) om de volgende gebouwen:

GebouwAdresDorp
GemeentehuisH. W. Iordensweg 17Twello
Jachtlust SporthalJachthuisplein 7Twello 
Kulturhus SCCJachthuisplein 11Twello 
Sportcomplex ZuiderlaanZuiderlaan 5Twello
Zwembad de Schaeck Veenhuisweg 53Twello
Gemeentelijke gymzaal TwelloWassenaar Obdamstraat 1Twello
Gemeentelijke gymzaal Twello VCHietweideweg 20Twello
Gemeentelijke gymzaal TeugeBleriotstraat 1Teuge
Gemeentelijke gymzaal TerwoldeVaassenseweg 3BTerwolde
Gemeentelijke gymzaal VoorstKruizementstraat 17Voorst
Gemeentelijke gymzaal WilpKerkstraat 18Wilp
Gemeentelijke gymzaal NijbroekDorpsplein 1Nijbroek

Planning

Aannemer Landolt Bestratingen voert de werkzaamheden uit. Zij starten in de week van 11 september met het plaatsen van de stoeptegels. Half september worden ook de lijnen en teksten gespoten.