Routewijziging Olympia's Tour


De geplande plaatselijke ronde, die drie keer zou worden gereden, leidde voor de inwoners en ondernemers tot teveel overlast.

Olympias Tour etappe 2

De geplande plaatselijke ronde, die drie keer zou worden gereden, leidde voor de inwoners en ondernemers tot teveel overlast. Samen met de gemeente is daarom door de organisatie gekozen om deze rondes te schrappen. Er zal nu één grote plaatselijke ronde van circa 33 kilometer verreden worden, naast de twee grote ronden.

De tweede etappe van Olympia’s Tour wordt op vrijdag 18 oktober gereden in de gemeente Voorst. Er worden twee grote ronden van ca. 70 km gereden, deze gaat door de plaatsen Twello, Terwolde, Nijbroek, De  Vecht, Teuge, Wilp, Wilp-Achterhoek, Klarenbeek, Voorst, Bussloo, Posterenk en Steenenkamer. Er wordt afgesloten met één plaatselijke ronde van 33 km door Twello, Klarenbeek, Voorst, Bussloo, Posterenk en Steenenkamer.  De presentatie van de ploegen is van 11.00 – 11.45 uur en de start om 12.00 uur op de Hietweideweg ter hoogte van Aan de Stegge. De finish is rond 15.50 uur met aansluitend de huldiging op het Raccordement ter hoogte van het Stationsplein in Twello. 

Wat is Olympia's Tour?
Van 17 t/m 20 oktober wordt Olympia's Tour verreden. Olympia's Tour is de oudste etappewedstrijd voor elite en belofterenners. Op vrijdag 18 oktober vindt de tweede etappe plaats met start en finish in Twello. Vanaf 11.00 uur is de presentatie van de deelnemende ploegen. Om 12.00 uur is de start op de Hietweideweg. Na twee grote ronden door de gemeente Voorst wordt er één afsluitende omloop van 33 km gereden, de finish aan het Raccordement wordt omstreeks 15.50 uur verwacht en aansluitend is daar de huldiging.

Tijdelijke afzetting van wegen
Op vrijdag 18 oktober wordt op de Hietweideweg vanaf 08.30 uur 's morgens de start opgebouwd, waardoor deze voor een groot deel is afgesloten voor het verkeer. De etappe wordt begeleid door de landelijke eenheid van de politie en verkeersregelaars. Tijdens de twee grote ronden en de laatste omloop worden de wegen tijdelijk afgezet, het gaat om afsluitingen van circa 10-15 minuten. 

Voertuigen wegzetten
Bent u aanwonende van het parcours, dan verzoeken we u vriendelijk om vanaf 12.00 uur geen voertuigen op of aan de weg te zetten zodat het rennerspeloton voldoende ruimte heeft en de veiligheid gewaarborgd is.

Het volledige, hernieuwde parcours kunt u op onderstaand plaatje zien. 

Meer informatie