Schooljudo clinic in Wilp


Op maandag 8 april beleefden 125 kinderen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp een Schooljudo clinic van Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna.

Schooljudo

Peter de Vries (financieel directeur Aan De Stegge), Carlos Platier Luna (entertrainer) en Harjo Pinkster (wethouder gemeente Voorst).

Op maandag 8 april beleefden 125 kinderen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp een Schooljudo clinic van Expeditie Robinson winnaar Carlos Platier Luna. In 2017 is de gemeente Voorst gestart met het aanbieden van Schooljudo aan de basisscholen. De gemeente Voorst en de lokale partner Bouwbedrijf Aan De Stegge Twello zorgen samen voor een deel van de financiering van Schooljudo. De gemeente Voorst organiseerde dit Schooljudofeest als afsluiting van het Schooljudo programma van dit schooljaar.

Naast Peter de Vries, financieel directeur van Bouwbedrijf Aan De Stegge Twello was ook wethouder Harjo Pinkster aanwezig bij de clinic: “Het is erg mooi datzoveel kinderen in onze gemeente de afgelopen twee schooljaren Schooljudo hebben kunnen ervaren, want judo is meer dan alleen sporten. De kinderen leren ook om opeen respectvolle manier met elkaar om te gaan”. De leerlingen van de verschillende groepen van leeftijd en niveau beleefden een mooie ochtend en kregen na afloop een rugtasje van Aan De Stegge gevuld met fruit door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Voorst en AH Twello.

Ieder kind is uniek
Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel. Met echte judomatten zorgt Schooljudo ervoor dat de gymzaal van de basisschool wordt omgetoverd tot een waredojo. Entertrainer Carlos Platier Luna zorgt ervoor dat de kinderen in judopak met plezier werken aan de Schooljudo waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en discipline.

‘Skills for Life’
Scholen gaan bij voorkeur meerdere jaren met de Schooljudo-methodiek aan de slag. Een doorlopende leerlijn, waarbij ieder jaar één waarde wordt uitgelicht, zorgt ervoor dat de kinderen gedurende hun schoolperiode ‘Skills for Life’ meekrijgen. Naast de lessen op de mat hebben deelnemende scholen toegang tot een digitale leeromgeving. In de vorm van onder andere beweeg- en praatlessen vinden zij inspiratie om de waarden ook in de klas en op het speelplein tot leven te brengen.