Sluiting café in Twello na viermaal niet naleven coronamaatregelen


De eigenaar van een café aan de Stationsstraat in Twello moet dat sluiten vanwege een nieuwe overtreding van de coronaregels.

Pand

Dat heeft burgemeester Jos Penninx meegedeeld aan de eigenaar. De eigenaar van het café kreeg eerder al twee dwangsommen opgelegd toen uit controles bleek dat de horecagelegenheid zich niet hield aan de coronaregels. Omdat het café desondanks weer de regels overtrad, laat de burgemeester de horecagelegenheid sluiten tot en met in ieder geval 3 januari 2021. Deze termijn kan de burgemeester verlengen als dat nodig is.

Indringend gesprek en meerdere kansen gehad

Burgemeester Penninx had na de eerste overtreding een indringend gesprek met de café-eigenaar. De eigenaar kreeg de kans zich alsnog aan de coronamaatregelen te houden. Om die afspraak te verzekeren is een last onder dwangsom opgelegd. De burgemeester sprak de hoop uit dat de dwangsommen niet nodig zouden zijn. Maar uit hercontroles bleek dat het café zich steeds weer niet hield aan meerdere coronavoorschriften.

Vierde overtreding

Op 25 oktober 2020 werd geconstateerd dat de eigenaar van de horecagelegenheid geopend had, terwijl op dat moment alle eet- en drinkgelegenheden gesloten moesten zijn (behoudens een afhaalfunctie). Deze nieuwe overtreding valt niet onder de opgelegde last onder dwangsom. De burgemeester heeft naast het opleggen van dwangsommen de bevoegdheid om een pand te sluiten. Daarom besloot hij het café te laten sluiten. Dat doet hij ook omdat de nieuwe overtreding de vierde op rij is. Het café mocht door de coronamaatregelen haar bedrijvigheid niet uitvoeren (op de afhaalfunctie na), maar door dit besluit moet het pand op slot en mag niemand het meer betreden tijdens de sluitingsperiode.