Standbeeld voor Stefan Groothuis


In Voorst is vrijdagmiddag een standbeeld onthuld voor Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis.

 

Groothuis behaalde tijdens de Olympische Spelen van 2014 in het Russische Sochi goud op de 1000 meter schaatsen. Een historisch sportief hoogtepunt voor de gemeente Voorst.

Tijdens de onthulling blikte burgemeester Jos Penninx kort terug op dit bijzondere moment in 2014. De supporters en inwoners van Voorst die intens meeleefden, en niet te vergeten de inhuldiging na afloop, zijn bijzondere herinneringen die burgemeester Jos Penninx altijd bij blijven. Daarnaast benadrukte Jos Penninx dat deze sportieve prestatie niet het enige is wat de schaatskampioen bijzonder maakt. “Stefan heeft een goed hart voor Voorst en omgeving. Hij is ook maatschappelijk heel betrokken. Een groot kampioen. Ik weet zeker dat heel veel mensen hier komen kijken naar dit mooie standbeeld”.

Stefan Groothuis onthulde het standbeeld samen met zijn gezin. Hij vertelde na afloop dat hij een trotse man is: ““Een ontzettend mooi moment, dat ik hier met mijn gezin en familie vandaag mag meemaken. Ik hoop dit volgend jaar tijdens het Volksfeest samen met de inwoners van het dorp nog een keer dunnetjes over te doen en samen terug te blikken op mijn schaatscarrière”. Daarnaast bedankte hij diegene die bij de totstandkoming van het standbeeld betrokken waren.

Het in cortenstaal uitgevoerde standbeeld, ontworpen door Anja Denekamp, is te bewonderen op de hoek van de Rijkstraatweg en de Wilhelminaweg in Voorst.