Stoptober: stoppen met roken vanaf 1 oktober. Doet u mee?


Rookt u, maar wilt u graag stoppen? Doe dan mee aan Stoptober en stop vanaf 1 oktober met roken. Stoptober geeft deelnemers op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat u blijvend stopt wel 5x groter!

stoptober

Stoppen met roken doet u niet alleen

U kunt gratis gebruik maken van de app Stoptober. In deze app leest u wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid en er staan verschillende tips in die helpen bij het stoppen met roken. De app heeft ook een groepsfunctie, waarmee u steun kunt krijgen van bijvoorbeeld uw vriendengroep, voetbalteam, de buren of van collega’s. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) is het mogelijk om uw ervaringen met andere stoppers te delen. 

Stoptoberhuis

Ieder jaar organiseert Stoptober ook het ‘Stoptoberhuis’ in Vinkeveen. De eerste dagen van oktober sluiten 25 stoppers zich vrijwillig dag en nacht in dit huis op. In het ‘Stoptoberhuis’ krijgen zij deskundige begeleiding bij het stoppen met roken. Via Stoptober.tv kunt u de stoppers in het ‘Stoptoberhuis’ volgen.

Meedoen aan Stoptober

Doet u mee aan Stoptober? Schrijf u dan in op www.stoptober.nl

Extra ondersteuning

Heeft u extra ondersteuning of begeleiding nodig bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, en ook de hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters), zijn dan helemaal gratis. Check bij uw verzekeraar hoe het geregeld is.

Meer informatie

Kijk op www.stoptober.nl voor meer informatie of neem contact op met uw huisarts.