Strooien van wegen bij gladheid


Er is dit weekend veel sneeuw gevallen. Ook blijft het de komende week stevige vriezen. De gemeente Voorst is daarom afgelopen weekend gestart met het strooien van de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen.

Strooiwagen

Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen zijn hierbij het eerst gestrooid.

Hier zit u de verschillende strooiroutes in de gemeente Voorst (pdf - 3,1 MB) 

Provincie Gelderland

De provincie Gelderland heeft voor het strooien de volgende wegen onder haar beheer: Rijksstraatweg Apeldoorn Deventer (N344); Wilpsedijk Rijksstraatweg Deventerweg (N790); Hoofdweg Klarenbeek (N789) Terwoldseweg Twelloseweg Dorpsstraat Schotanusstraat Vaassenseweg (N792); Zutphenseweg Rijksstraatweg Voorst (N345) en Molenallee vanaf Wilp en Fliertweg tot aan opritten A1 (N791)

We kunnen niet overal strooien

De wegen en fietspaden in de gemeente strooien we zoveel mogelijk voordat het glad wordt. Bij plotselinge gladheid van sneeuw of ijzel krijgen de hoofdwegen voorrang. Wanneer de hoofdwegen weer begaanbaar zijn, pakt de gemeente de overige wegen in de strooiroutes aan. Ondanks alle inzet lukt het niet altijd om de hele strooiroute meteen schoon te hebben. Bovendien duurt het even voordat het zout is ingereden en zijn werk doet. Wees dus altijd alert op gladheid, ook op de strooiroutes en pas uw snelheid aan.

Houd de stoep schoon

Om veilig de deur uit te kunnen, vragen we iedereen om de stoep sneeuwvrij te maken. En om buren die dit niet kunnen hierbij te helpen. Tip: doe dit direct nadat de sneeuw gevallen is. Dan is de sneeuw het makkelijkste weg te schuiven. Je kunt daarna ook zout strooien om paden en stoepen sneeuwvrij te houden. Strooizout is te koop bij de meeste bouwmarkten (let op: van tevoren bestellen en afhalen), maar ook bij supermarkten. Als ze geen speciaal strooizout hebben, werkt keukenzout ook prima.