Subsidie voor natuur- en milieueducatie


De gemeente Voorst geeft scholen ook in 2024 weer de mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen voor natuur- en milieueducatie. Hieronder vallen uitstapjes, activiteiten of lessen over natuur, duurzaamheid, voedsel(verspilling) en (zwerf)afval.

Groep jongeren met docenten buiten om bomen te planten

Leerzaam

Vorig jaar hebben meerdere basisscholen een bezoek gebracht aan een boerderij in de buurt. Door als kind bij een boer in de buurt op bezoek te gaan, krijg je meer inzicht in waar voedsel vandaan komt en op welke wijze het geproduceerd wordt. Zeker in deze tijd, waarin de landbouw veel in het nieuws is, erg belangrijk.

Educatie voor scholen

Ook Bosnodig in Voorst heeft een aanbod gemaakt voor natuureducatie. Het lespakket sluit aan bij de Sustainable Development Goals. Er zijn activiteiten mogelijk in elk seizoen. Het Veluws College uit Twello kwam met de 2e klas in de winter in het kader van de duurzame projectweek. Ze kwamen bomen planten, deden bodemonderzoek en onderzochten welk bodemleven ze tegen kwamen Daarnaast leerden ze de functie van het gebruik van wol bij het bomen planten. Bij Bosnodig kunnen scholen ook komen moestuinieren of komen voor een andere natuurbeleving. Bijvoorbeeld een les over waterkwaliteit, over de functie van insecten bij het bestuiven van bloemen of over de geneeskrachtige werking van kruiden.

Subsidiemogelijkheden

Alle scholen hebben van de gemeente informatie ontvangen over de subsidie voor natuur- en milieueducatie. Het is aan de scholen om te beslissen of er voldoende tijd en mogelijkheden voor vervoer beschikbaar zijn om hier gebruik van te maken.