Theatervoorstelling over dementie op 21 september


Op donderdagavond 21 september 2023 organiseren Wegwijs Dementie Voorst, Mens en Welzijn Voorst en de gemeente Voorst een theatervoorstelling over dementie om 19.30 uur in de Multizaal in Sportcomplex Jachtlust, Jachtlustplein 8 in Twello. Inloop is vanaf 19.00 uur en de avond duurt tot circa 21.30 uur. De door het theatergezelschap Aan De Lijn gespeelde scenes worden afgewisseld met informatie over hoe om te gaan met mensen met dementie. Na afloop van de herkenbare, ontroerende en leerzame voorstelling is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Acteurs uit de voorstelling over dementie

Wereld Alzheimer Dag

Dementie raakt steeds meer mensen. Iedereen komt op de een of andere manier, nu of in de toekomst, in aanraking met de ziekte. Als patiënt, als partner of als mantelzorger binnen de familie- of vriendenkring, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Op dit moment hebben 290.000 mensen in Nederland de ziekte Alzheimer of een andere vorm van dementie. In 2040 loopt dit aantal zelfs op naar ruim een half miljoen. De gemeente Voorst wil het onderwerp dementie bespreekbaar maken en de kennis hierover vergroten zodat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen deelnemen in de maatschappij. Daarom is de theatervoorstelling ‘Waar ga je heen’ op de Wereld Alzheimer Dag 21 september gratis (met vooraf af te halen entreekaarten) toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Voorst.

Gratis entreekaarten vooraf afhalen

Inwoners kunnen op de onderstaande tijdstippen en locaties gratis kaarten afhalen voor de voorstelling. Heeft u vragen? Annet Reimert (Mens en Welzijn) en Imelda Vriend (gemeente Voorst) zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden, of bel de frontoffice maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Voorst: 0571-27 99 11 en kies optie 1 (maandag tot en met vrijdag 08.30-12.30 uur).

Kaarten afhalen

Kaarten afhalen kan op:

  • Dinsdag 5 september, 9.00-12.00 uur, Mens en Welzijn: Jachtlustplein 11 in Twello
  • Woensdag 6 september, 13.00-16.00 uur, Mens en Welzijn: Jachtlustplein 11 in Twello
  • Dinsdag 12 september, 8.30-12.00 uur, Gemeentehuis: H.W. Iordensweg 17 in Twello