Tijdelijk Noodfonds Energie 2023


De energiebedrijven hebben een Tijdelijk Noodfonds Energie opgezet. Het Tijdelijk Noodfonds Energie betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. U kunt tot eind april een bijdrage van het Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen. Dit is een regeling die geldig is naast de energietoeslag 2022 en 2023, die door de gemeente wordt geregeld.

logo noodfonds energie

Wie kan hulp krijgen?

Het Tijdelijk Noodfonds geeft hulp aan huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Voor alleenstaanden is dat minder dan € 2.980. Voor samenwonenden is dat minder dan € 3.794. Deze bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld. 

Voorwaarde is dat u zelf een contract heeft voor gas, stroom en/of stadswarmte. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. En uw energierekening is hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Hoeveel hulp kunt u krijgen?

Is het gezamenlijk bruto-inkomen lager dan 160% van het sociaal minimum? Dan betaalt het Noodfonds het deel van de energierekening dat uitkomt boven 10% van het bruto-inkomen.

Ligt het gezamenlijk bruto-inkomen tussen 160 en 200% van het sociaal minimum? Dan betaalt het Noodfonds het deel van de energierekening dat uitkomt boven 13% van het bruto-inkomen.

Noodfonds-check

U kunt online controleren of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Noodfonds. Als u de check heeft gedaan, kunt u meteen online een aanvraag doen. Kijk op www.noodfondsenergie.nl.

Hulp van Geldfit

Op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie vindt u uitleg over hoe u een aanvraag doet. En wat u nodig heeft bij het aanvragen. Kijk hiervoor op www.noodfondsenergie.nl/how. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Bel dan gratis met GeldFit via 0800 15 50

Hulp van Stichting Mens en Welzijn

Lukt het niet om zelf een aanvraag te doen? Vraag dan hulp bij Stichting Mens en Welzijn, sociaalraadsvrouw Corine van der Knaap en de Formulierenbrigade, te bereiken via 0571-27 90 90 of sociaalraadslieden@mensenwelzijn.nl.