Tijdelijk Noodfonds Energie 2024


Update 25 maart 2024: het Tijdelijk Noodfonds Energie neemt sinds 20 maart geen nieuwe aanvragen meer aan.

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen tot en met 31 maart 2024 via noodfondsenergie.nl een aanvraag van het Tijdelijk Noodfonds Energie doen. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening tijdens de 6 maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

De energiebedrijven en de landelijke overheid hebben dit Noodfonds opgezet. Het is geen regeling van de gemeente Voorst. De gemeente informeert inwoners over de regeling omdat dit inwoners kan helpen om de energiekosten te betalen.

Twee regelingen: Noodfonds Energie 2024 en Energietoeslag 2023

De  Energietoeslag 2023 van de gemeente Voorst  is een andere regeling. Het is mogelijk om een aanvraag bij het Tijdelijk Noodfonds Energie te doen als u ook al de Energietoeslag 2023 van de gemeente Voorst heeft ontvangen.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3200 (alleenstaand) en € 4480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10 % van het gezamenlijk bruto-inkomen: voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen van 130% tot 200% van het sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 % tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Noodfonds-check

Kijk op noodfondsenergie.nl of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Noodfonds en om een aanvraag te doen.

Hulp van Stichting Mens en Welzijn

Lukt het u niet om zelf een aanvraag te doen? Vraag dan hulp bij Stichting Mens en Welzijn, sociaalraadsvrouw Corine van der Knaap en de Formulierenbrigade via
0571-27 90 90 of sociaalraadslieden@mensenwelzijn.nl.