Tijdelijke coronapriklocatie in Zutphen


GGD Noord- en Oost-Gelderland organiseert van 18 tot en met 22 december 2023

een tour door de regio voor het laten zetten van de coronaprik. Inwoners die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen op donderdag 21 en vrijdag 22 december vanaf 9.30 uur bij Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen een coronaprik halen (op donderdag tot 17.30 uur en op vrijdag tot 14.00 uur). Er wordt geprikt met het meest actueel beschikbare vaccin van Pfizer/BioNTech dat is aangepast op nu circulerende coronavarianten.

Medewerker van GGD die een vaccinatie zethttps://www.ggdnog.nl/vaccinatie-corona

Prikronde voor mensen met verhoogd risico

Deze prikronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Dit zijn mensen ouder dan 60 jaar, volwassenen (18-59 jaar) die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik, zwangeren, zorgmedewerkers, mensen uit medisch hoog risicogroepen en mensen die vanwege een kwetsbaar gezinslid in aanmerking komen. Met de coronaprik wordt de bescherming tegen corona weer op peil gebracht en wordt ziekenhuisopname of overlijden zoveel mogelijk voorkomen. 

Na 22 december sluiten alle coronapriklocaties. Alleen voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen, is de coronaprik ook later nog beschikbaar. 

Coronaprik plannen

Via planjeprik.nl is het met uw DigiD mogelijk om een afspraak te plannen, of telefonisch via: 0800-70 70 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). U kunt ook zonder afspraak terecht tijdens de regiotour. Houd dan rekening met eventuele wachttijd.

Kijk op ggdnog.nl/vaccinatie-corona voor meer informatie over de coronaprik en een overzicht van alle priklocaties.