Uitnodiging aan monumenteigenaren


Op zaterdag 10 september is het Open Monumentendag: het grootste culturele evenement van Nederland. Ook de gemeente Voorst doet dit jaar weer mee. Het is een unieke kans om het cultureel erfgoed van onze mooie gemeente in het zonnetje te zetten.

Het comité Open Monumentendag Voorst is enthousiast bezig om een leuk programma samen te stellen. Het landelijke thema dit jaar is: duurzaamheid duurt het langst. Het gaat niet alleen om duurzaamheidsmaatregelen voor gebouwde monumenten. Ook bijvoorbeeld groen erfgoed (zoals tuinen) en landschap (zoals de polder Nijbroek en de IJssel) verduurzamen en passen in het thema.

Bezit u een monument en vindt u het leuk om op 10 september geïnteresseerde bezoekers te ontvangen? Dan komen wij graag met u in contact.
Het is mooi als uw monument past binnen het thema duurzaamheid. Echter, dit is geen voorwaarde om mee te mogen doen.

Goed om te weten is dat deelname aan de Open Monumentendag niet betekent dat u uw hele monument hoeft open te stellen. Het kan ook gaan om een mooie kamer, een authentieke deel of een fraaie tuin. U beslist zelf wat u wilt laten zien. De reguliere openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Deze tijden zijn naar wens aan te passen.

Wilt u meedoen of heeft u vragen over deelname aan de Open Monumentendag? Bericht ons uiterlijk 21 juni 2022 door een mail te sturen naar openmonumentendag@voorst.nl of te bellen op 0571-27 92 19.

Met hartelijke groet, het comité Open Monumentendag Voorst