Uitnodiging kennisbijeenkomst


Signaleren van Huiselijk Geweld, kindermishandeling; wat doe je als vrijwilliger?

Huiselijk geweld

Op dinsdag 29 september organiseren de Vrijwilligers Centrale Voorst, Moviera en Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV) van 19.30 uur tot 21.30 uur in de aula van het Veluws College aan de Veilingstraat 10 in Twello een kennisbijeenkomst over het signaleren van huiselijk geweld door kindermishandeling, en wat je als vrijwilliger hiermee kunt doen.

Wat doe je, als je je zorgen maakt?

Jaarlijks worden (tussen de 90.000 en 127.000) kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar blootgesteld aan een vorm van kindermishandeling. Op het bespreekbaar maken van kindermishandeling rust bij veel mensen een taboe. De bijeenkomst is onder leiding van Lisette Pouls van Moviera en wordt in opdracht van de gemeente Voorst georganiseerd. Wat verstaan we onder kindermishandeling? De kennisbijeenkomst maakt vrijwilligers hier meer bewust van. Wat zijn de gevolgen van kindermishandeling en wat kunnen we samen doen als je je als vrijwilliger zorgen maakt.

Aanmelden

De kennisbijeenkomst is gratis en wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Stuur voor 28 september een mail naar vrijwilligersentrale@mensenwelzijn.nl om je aan te melden. Vragen? Neem gerust contact op met de co√∂rdinator Vrijwilligers Centrale Voorst, Dorothy den Boer: 06-52878277.