Uitnodiging vaccinatie voor jongens en meisjes


Binnenkort ontvangen jongens en meisjes in de gemeente Voorst, die in 2012 geboren zijn, een uitnodiging van het RIVM voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen geboren in 2011, die vorig jaar niet de vaccinaties gehad hebben, ontvangen een uitnodiging van het RIVM.

vaccineren jachtlust

Vaccineren op 23 september in Sportcafé Jachtlust

De vaccinaties DTP-BMR worden gegeven op 23 september 2021 in Sportcafé Jachtlust aan het Jachtlustplein in Twello. Kinderen worden uitgenodigd in tijdsblokken van 5 minuten. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.

Vaccinatie gemist

Jongeren die nog geen 18 jaar zijn en een vaccinatie gemist hebben die zij alsnog willen halen kunnen contact opnemen met de GGD (contactgegevens staan hieronder bij Meer informatie).

Bescherming tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie beschermt u niet alleen uzelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie over vaccineren? Op rijksvaccinatieprogramma.nl staat betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties. Kijk op ggdnog.nl/kind-en-opvoeden/vaccinaties voor meer informatie over het vaccineren van 4-18 jarigen of bel de medewerkers van Jeugdgezondheid GGD NOG op werkdagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur als u vragen heeft. Verian Jeugdgezondheidszorg geeft informatie over vaccinaties van kinderen 0-4 jaar.