Uitreiking gemeentelijke onderscheiding ‘de Gulden Keper’ aan Riet Brugman in Twello


Op donderdag 31 maart 2022 neemt Riet Brugman afscheid van de huurdersbelangenvereniging IJsseldal. Tijdens dit afscheidsmoment bij brasserie-restaurant Korderijnk reikt locoburgemeester Arjen Lagerweij een gemeentelijke onderscheiding uit aan Riet Brugman. Dit omdat zij zich gedurende vele jaren verdienstelijk heeft gemaakt op maatschappelijk gebied in de gemeente Voorst.

 

De huurdersbelangenvereniging (HBV) IJsseldal is een onafhankelijke vereniging en behartigt de belangen van huurders van de woningcorporatie Stichting IJsseldal Wonen in de gemeente Voorst en Lochem. Riet Brugman uit Twello is vele jaren secretaris geweest binnen het bestuur van de HBV. Voorheen voor de HBV Goed Wonen en sinds de fusie met HBV uit Gorssel in 2015 verzorgt zij het secretariaat van de HBV IJsseldal.

Riet Brugman toonde vele jaren een zeer grote verantwoordelijkheid aan haar bestuursfunctie. Zij ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een informatiecentrum in het bestuur. In de contacten met anderen, gemeenten, bewonerscommissies was zij de spin in het web, goed geïnformeerd, betrokken, steunend en uitdagend. Zij heeft zich vele jaren onverminderd en met tomeloze energie en brede interesse voor alle maatschappelijke vraagstukken ingezet voor de huurders van IJsseldal Wonen.

Daarnaast vervult Riet Brugman vanaf de oprichting tot heden een belangrijke spilfunctie binnen het Groepswonen voor ouderen, de Pioniershof in Twello. Sinds de oprichting van het groepswonen in 2007 is Riet Brugman bestuurslid/secretaris en contactpersoon voor het groepswonen in Twello. Zij is het eerste aanspreekpunt, verstrekt informatie aan geïnteresseerden, verzorgt rondleidingen en beheert de wachtlijst.

Ook heeft ze veel oog en oor voor de medebewoners. Haar medische achtergrond is voor alle bewoners een pré. Riet Brugman wordt als eerste gebeld als er hulp nodig is en staat dan meteen paraat.

Riet Brugman is ambassadeur voor het groepswonen en een voorbeeld voor anderen in de gemeente Voorst. Het is voor de huidige en toekomstige vitaliteit belangrijk dat er steeds mensen komen te wonen die bewust kiezen voor deze manier van samenwonen, waarbij het Noaberschap, hoog in het vaandel staat.