Uitreiking Koninklijke onderscheiding


Op dinsdag 5 september is de heer Tino Broekhof uit Twello Koninklijk onderscheiden door burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheid van SV Voorwaarts in Twello.

Tino Broekhof bij de uitreiking van zijn onderscheiding

Tino Broekhof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor SV Voorwaarts.

De heer Broekhof is al vele jaren vrijwillig actief voor SV Voorwaarts. Hij is tijdens zijn eerste vijf jaar leider en grensrechter geweest bij het 2e elftal. De daarop volgende 27 jaar was hij leider/manager bij het 1e elftal.

De heer Broekhof is één van de gezichten van Voorwaarts. Welk lid is er nu niet 'opgroeid' met Tino Broekhof? Hij is zeer betrokken bij Voorwaarts, een aanspreekpunt voor iedereen en een belangrijke schakel binnen het team. Door zijn gedrevenheid en fanatisme regelde hij alles goed, binnen en voor SV Voorwaarts, waardoor het voetbalteam goede en mooie prestaties kon neerzetten.

Hij had altijd oog voor de spelers. Naast trainer was hij ook vertrouwenspersoon, sparringpartner en voor vele spelers een steun en toeverlaat rondom de wedstrijden. Ook hield hij zich bezig met het accommodatiebeheer en het vervoer naar uitwedstrijden. En hij regelde de clubkleding en trainingsmaterialen. Daarnaast organiseerde hij diverse jaren het familievoetbaltoernooi en hielp hij mee met de jaarlijkse potgrondactie.

Zijn eindeloze inzet voor Voorwaarts en het eerste elftal in het bijzonder wordt zeer gewaardeerd door de vereniging en spelers.

Vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de sportvereniging kan de heer Broekhof worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".